Voorlopig geen fietsenstalling

Foto:

In juli kaartte Matthias Blankesteijn (CDA) het probleem van de fietsen, die overal in het centrum staan, nog maar eens een keer aan.

Hij kreeg een dezer dagen antwoord van het college, dat natuurlijk op de hoogte is van het tekort aan plekken, waar je je fiets kunt stallen. In 2016 lag het probleem al op tafel bij het opstellen van het verkeersplan binnenstad. Het college is het ook met hem eens, dat er een paar fietsenstallingen moeten komen.

Letterlijk schrijft B&W:”Ja, het reguleren van fiets parkeren en het realiseren van fietsenstallingen draagt bij aan het voorkomen van hinder door fietsen. Bovendien draagt het faciliteren van fietsenstallingen bij aan een rustiger straatbeeld en komt de uitstraling van de binnenstad ten goede.”

Fietsnietjes

Wanneer de beoogde fietsenstalling op de Koetsendijk er feitelijk staat, is onbekend. Platform binnenstad 2.0 is bezig met de voorbereiding van de herinrichting van het Plein. Dus dat gaat nog wel even duren. Intussen worden bij de herinrichting van de verschillende straten in het centrum wel “fietsnietjes” (zo heten die dingen nou eenmaal) geplaatst. Ze staan onder al op Oosterstraat.

In de buurt van de (straks vergrootte) Bonte Koe kun je straks ook je fiets kwijt.

'

Reacties

article
132885
In juli kaartte Matthias Blankesteijn (CDA) het probleem van de fietsen, die overal in het
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/132885/voorlopig-geen-fietsenstalling/
2019-09-10T16:18:37+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/07/12111144/2019-07-12-cda-fietsen-001.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws