Parkeeradviezen overgenomen door raad

Foto: Nijkerk.nieuws.nl

Raadsleden willen nog geen uitspraak doen over de hoogte van de vergunningen voor het parkeren in de binnenstad.

Daarmee wordt gewacht tot een voorstel van het college van burgemeester en wethouders op tafel ligt. dat ligt er vermoedelijk al volgende maand.

De klankbordgroepen Kerkplein en Bonte Koe vinden de tarieven te hoog.. Volgens Mathhias Blankesteijn (CDA) is een bedrag van 500 euro genoemd. Bij de behandeling van de parkeertarieven verwacht wethouder Wim Oosterwijk ook antwoord te kunnen geven op de vraag van Ries van Elteren (De Lokale Partij). Hij wilt graag weten, waarom de parkeergarage Wheemplein op zondag is gesloten.

Los van de hoogte van het parkeergeld ging het in de commissievergadering ook over de adviezen van de klankbordgroepen. De raad neemt die over. Dus blijven er meer parkeerplekken op de begane grond dan eerst de bedoeling was.

Namens de Hervormde kerk vindt Jan Poorter, dat het collectegeld niet in de parkeermeter moet verdwijnen. Wethouder Oosterwijk zegde toe naar een ontheffingsregeling te gaan kijken.

Wethouder Oosterwijk wil ervoor waken dat de komst van meer groen in de binnenstad niet ten koste gaat van veel parkeerplaatsen. Bij de parkeertarieven komt hij nog terug op de opmerkingen van Van Elteren rond het gratis parkeren van minder validen dat verloren lijkt te gaan door de komst van slagbomen voor parkeerterreinen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen