In Kloosterstraat komt culturele ontmoetingsplaats

Foto:

Bijkerk krijgt een culturele ontmoetingsplaats op het al jaren braakliggend terrein aan de Kloosterstraat.

De christelijke stichting Streams heeft het initiatief tot de bouw genomen. De bouw begint op 20 september en de verwachting is dat de nieuwbouw in het najaar 2020 klaar zal zijn.

Streams is een beweging die vanuit een christelijke overtuiging hart heeft voor het welzijn van mensen. De stichting wil daarvoor een platform bieden. Streams beheert meerdere panden in Nijkerk, waaronder de Brink.

,,Ik heb altijd een verlangen gehad om iets voor de maatschappij te betekenen”, zegt bestuurslid Paulien Vreugdenhil. ,,Toen Kloosterstraat 3 te koop werd aangeboden, leek mij dat een ideale mogelijkheid om mijn ideeën waar te maken. Op dit adres was de Joodse school gevestigd. In de Joodse traditie is kunst een uiting van relaties en het vieren daarvan. Voor mij stond vast dat deze locatie een plaats moest worden voor kunst, muziek, dans en theater; een plek voor ontmoeting, verbinding, vorming en educatie.”

Ook het naastgelegen pand van Dansstudio Vliek op nummer 5 kwam in beheer van de stichting. Het was de bedoeling om beide panden te verbouwen, maar ze bleken in dermate slechte staat dat besloten werd ze te slopen.

bron: AD

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen