Nieuwe veegmachine voor de gemeenten

Foto:

Woensdag kroop wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh achter het stuur van de nieuwe veegmachine van de gemeente.

Daarmee nam de gemeente de machine officieel in gebruik. Het is de eerste veegmachine, die de gemeente aanschaft. Voorheen werd het schoonvegen uitbesteed.

Wethouder Nadya Aboyaakoub zegt: “Naast het periodiek vegen van straatvuil maar ook bladafval en bloesem, zet de gemeente de veegmachine ook in bij straatreiniging na bijvoorbeeld de jaarwisseling of bij calamiteiten als er glas op de weg ligt na een ongeluk. Omdat we de veegmachine nu in eigen beheer hebben kunnen we sneller en flexibel inspelen op vragen uit de samenleving”.

Dagelijks beheer zet de veegmachine wekelijks in om de centra van Nijkerk, Hoevelaken én Nijkerkerveen schoon te vegen. Eénmaal per vijf weken vegen medewerkers van Dagelijks Beheer de straten in de hele gemeente. Zodat iedereen gebruik kan maken van schonen straten in de gemeente. De gemeente doet het vegen in eigen beheer om de kwaliteit van het werk te waarborgen.

Waarom zijn er veegmachines?

Straten zijn altijd vuil en er ligt altijd zand en rommel. In de herfst vallen ook nog de bladeren van de bomen. Als al dat zand, vuil en blad allemaal zou blijven liggen zou het langzaam in het riool in gaan waardoor het riool verstopt raakt. Om een riool schoon te maken zijn nog grotere en duurdere machines nodig. Daarom is het beter om af en toe te vegen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen