Twee keer feest vanwege 60-jarig huwelijksjubileum

Foto:

Maandagmiddag kwam burgemeester Renkema een bezoek brengen aan het echtpaar Lens-Windrich, dat op 5 september haar 60-jarig huwelijksjubileum heeft gevierd.

Eerder hadden ze al de felicitaties van de koning van de commissaris van de koning in Gelderland ontvangen

Verjaardag

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet bij een oom en tante op een verjaardag. Ze woonden slechts een straat ver van elkaar af, maar ze hadden elkaar nog nooit gezien. Meneer zat toen in militaire dienst en daar is hij zijn hele werkzame leven gebleven. Het gevolg was wel, dat ze dertien keer zijn verhuisd.

Voor ze trouwden, werkte mevrouw als oppas bij gezinnen.

Vlak na hun huwelijk zijn ze met hun eerste kind, een baby nog, naar Nieuw-Guinea verhuisd. Ze hebben ook nog in Belgiƫ en in Duitsland gewoond alvorens zij naar Nijkerk kwamen.

Het echtpaar heeft 2 kinderen (zoon en dochter) gekregen, 6 kleinkinderen en (tot op heden) 2 achterkleinkinderen.
Meneer hield van badmintonnen en vakanties. HIj geniet, net als zijn vrouw van hun tuin. Mevrouw onderhoudt de tuin het meest en ze kookt graag. Zij hebben veel gereisd, onder andere (uiteraard) naar Indonesiƫ, maar ook naar Maleisiƫ, Thailand, Singapore. Verder zijn het huismussen, zegt mevrouw.

Op de dag zelf hebben ze hun jubileum feestelijk gevierd. Daarna gingen met de familie naar Turkije en daar werd het jubileum nog een keer gevierd. Omdat mevrouw het zonde vindt van de bloemen, had ze gevraagd of de burgemeester nadien wil komen. Daarom kwam de burgemeester pas vandaag feliciteren, met bloemen natuurlijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen