Maakt Vitaal mensenwerk teveel winst

Vitaal Mensenwerk is hier gehuisvest
Vitaal Mensenwerk is hier gehuisvest
Foto:

Uit jaarverslagen, die zorgbedrijven verplicht moeten publiceren, blijkt dat er soms wel heel veel winst wordt gemaakt.

Volgens experts is een winstmarge van twee tot vijf procent normaal is.
In Nijkerk maakt Vitaal mensenwerk rond de 30% winst:
2018: omzet 1.483.914 euro, winst 471.268 euro (31,7%)
2017: omzet 1.105.747 euro winst 316.213 (28,6%)

Omroep Gelderland publiceerde een lijst met de 10 Gelderse zorgbedrijven met de meeste winst. Vitaal mensenwerk staat daar op de vierde plaats.

In hetzelfde bericht meldt de omroep nog een ander opvallend feit

300.000 euro inkomen

De omroep: “Zorgbedrijven zijn tegelijk creatief in het belonen van de leiding. Zo kreeg voormalig directeur Sjaak Weel van Vitaal Mensenwerk B.V. in Nijkerk (31,7 procent winst in 2018) naast salaris en een winstuitkering ook een managementfee uitgekeerd via een andere bv, die op zijn naam staat. Weel, die zijn bedrijf Vitaal Mensenwerk inmiddels verkocht heeft, incasseerde zo bijna 300.000 euro in één jaar met zijn psychologenpraktijk. ‘En er is geen wet die dit verbiedt’, stelt hoogleraar Accountancy Jeroen Suijs, die de cijfers voor Omroep Gelderland bekeek.

Weel laat via de nieuwe directeur/eigenaar van Vitaal Mensenwerk, Peer Ruigendijk, weten dat hij eigenlijk drie petten op had. Weel was behandelaar in de praktijk, manager en daarnaast ook de ondernemer. Daar staat die drievoudige vergoeding tegenover. Inmiddels heeft hij afstand gedaan van zijn drie functies en het bedrijf overgedaan. Ruigendijk: ‘Het is niet meer te doen en er is ondersteuning nodig. Dit is ingezet in de vorm van een telefoniste, administratief medewerker en een manager. De winst over 2019 zal daardoor duidelijk minder zijn dan 2017 en 2018, ruim onder de tien procent.”

bron:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen