Krijkamp Schoolkorfbaltoernooi weer ten einde

Sinds afgelopen woensdagmiddag tot en met vrijdagavond werd er op alle velden van KV Sparta gekorfbald door schoolteams.

Grote winnaar van het Krijkamp Schoolkorfbaltoernooi is Christelijke Basisschool ‘De Appelgaard’. Zij wonnen door middel van strafworpen en kregen even later de wisselbeker uitgereikt.

Verslag van De Appelgaard

Na drie weken elke dinsdag te hebben getraind op onze school was het gisteren dan eindelijk zo ver: het schoolkorfbal toernooi bij Sparta Nijkerk.

Vol goede moed en met heel veel zin zijn we als enige team van De Appelgaard aan dit toernooi begonnen. Daar stonden we dan de eerste wedstrijd. Pffff, wat was dit hard werken, maar niet zonder resultaat; de wedstrijd wisten we te winnen met 3-0.

Op naar de volgende wedstrijden. Deze werd gelijk gespeeld en de andere twee wisten we te winnen. Oh, wat waren de kinderen blij en wij als coaches natuurlijk ook, want de kwart finales waren behaald. Maar nu eerst naar de uitreikingen van de poelen en van “Het mooiste spandoek van het toernooi”. Vol spanning stonden we daar tussen al die scholen te wachten, want wat had groep 7 en 8 hard gewerkt aan hun spandoek.

Daar stond de mevrouw die alle uitslagen zou omroepen eerst voor het mooiste spandoek en ja  die wonnen wij. Wij van De Appelgaard wat waren we blij.

Daarna kwamen de uitslagen van de poelen en ook hier mochten we in poel M de 1ste Plaats in ontvangst nemen.

Daarna moest de kwart finale gespeeld worden. Deze eindigde na een spannende wedstrijd in gelijk spel en daarom moesten er strafworpen genomen worden. Deze werden helaas verloren en wij dachten dat het toernooi afgelopen was voor ons. Tot een van de omroepsters ons vertelde dat we nog twee wedstrijden moesten spelen. De kopjes gingen weer omhoog en de glimlachen kwamen weer terug op de gezichten van de kinderen. Dus op naar de halve finales. Pfffff wat was deze spannend. Ook deze wedstrijd eindigde in gelijk spel en ook hier moesten we weer strafworpen nemen. Oh wat was dit spannend maar dit keer wisten we hem wel te winnen en dat betekende de finale spelen!

Wat hadden de kinderen en de coaches hier een zin in. Vol goede moed begonnen ze aan de wedstrijd, maar door een overtreding van de kant van De Appelgaard kreeg de tegenstanders een strafworp mee en stonden we 1-0 achter. Oh, wat was dit balen, maar na goed samenwerken wisten we door een doorloopbal op 1-1 te komen en dit werd ook de eindstand. En ja, dit betekende weer strafworpen nemen en dit was bijna niet te doen, wat was dit spannend en daar stond onze laatste dame. Zij moest scoren want dan hadden gewonnen en ja dat deed ze. Jaaaaaa, we zijn KAMPIOEN! Wat waren de kinderen blij en wat waren de coaches trots op dit prachtige team van De Appelgaard.

Bekendmaking prijzen schoolkorfbaltoernooi

Op het schoolkorfbaltoernooi werden lootjes uitgedeeld aan alle deelnemers. De prijzen worden mogelijk gemaakt door onze sponsor Expert Nijkerk! Heb jij een mooie prijs gewonnen?

Geplaatst door kv Sparta Nijkerk op Zaterdag 28 september 2019

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen