Verslag wedstrijd Flevo H1 – Aquapoldro H3

Foto:

Het seizoen voor de heren van Flevo begon met een thuiswedstrijd tegen Aquapoldro uit Apeldoorn. Er was een aantal weken lekker getraind. De heren hadden veel energie en zaten vol enthousiasme om de competitie te starten.

Eind vorig seizoen is er afscheid genomen van trainer Hayo Angerman. Dit seizoen wordt het team geleid door Richard Deuzeman. Deze was echter nog op vakantie, de coaching werd zodoende verzorgd door Roel Gijtenbeek.

In de eerste periode liep Flevo uit door goals van Sietse Visscher en Jelle Wiersma. De bezoekers kwamen terug door het benutten van een overtal-situatie (2-1).

Ruben van den Bor zorgde in de tweede periode dat de Nijkerkers verder uit liepen (3-1). Dit seizoen zijn er nieuwe waterpolo regels, die vooral aanvallend spel moeten stimuleren. Een onderdeel hiervan is dat er al snel een strafworp gegeven wordt. De bezoekers kregen twee keer een strafworp, maar deze werden beide gestopt door keeper Tim van Dijkhuizen. Door twee goals van Jidde Koelewijn liep Flevo weer verder uit (5-1).

In de derde periode scoorde Aquapoldro door een snelle actie. Jeugd speler Nick Geluk scoorde voor Flevo middels een intikbal. Aan het einde van deze periode scoorden de bezoekers vanaf de midvoor (6-3).

De laatste periode liep Flevo verder uit door een hard schot van Ruben van de Bor. Aquapoldro scoorde voor de laatste keer een veld doelpunt. De laatste Nijkerkse goal werd gemaakt door Nick Geluk. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Flevo nog twee keer een man-minder situatie. Er werd strak verdedigd en de bezoekers konden niet meer scoren.

Eindstand 8-4 voor Flevo.

Doelpunten Flevo: Ruben van den Bor, Jidde Koelewijn en Nick Geluk (2), Sietse Visscher en Jelle Wiersma (1).

Volgende week gaat Flevo op bezoek bij EZ & PC in Elst (Gld).

Verslag van Tim van Dijkhuizen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen