N.V.C. D1 verliest vijfsetter van jong SV Dynamo

Met de 3-1 winst van vorige week tegen EVV D2 uit Elburg, is de kop van het nieuwe seizoen eraf voor de dames van N.V.C. Nijkerk.

Op zaterdag 28 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. N.V.C. ontving in Sporthal Corlaer de jonge meiden van SV Dynamo D6. In een interessant duel waar de punten over en weer gingen, trok Dynamo net aan het langste eind. Het werd 2-3 (25-17, 22-25, 12-25, 25-18, 11-15).

Op voorhand werd al vermoed dat Dynamo D6 een jonge ploeg is, dat technisch prima volleybal kan spelen en veel servicedruk kan leveren. N.V.C. bereidde zich daarop voor door veel te trainen op de servicepass. In de eerste set startte N.V.C. sterk en nam met veel servicedruk en enthousiasme direct een voorsprong. Op 24-13 was er het eerste setpoint. Dynamo deed nog even iets terug en kwam op 24-17. Na een time-out van N.V.C. werd het setpoint van N.V.C. wel benut en was de eerste set met 25-17 voor de Nijkerkse dames.

In de tweede set ging het lang gelijk op, maar viel de servicedruk van N.V.C. even weg, waardoor Dynamo vrijer uit het spel kon verdelen. Door een toename van persoonlijke foutjes, ging de set met 22-25 naar Dynamo.

In set drie was N.V.C. het even kwijt. De passing kwam onder druk te staan door sterke serviceseries van Dynamo. N.V.C. kwam hierdoor niet meer aan aanvallen toe en moest de set met ruim verschil aan Dynamo laten: 12-25.

De dames van N.V.C. rechtten de rug en waren vastbesloten om er een vijfsetter uit te slepen. En dat lukte. Met goede werklust en weer een sterke servicedruk, won de thuisploeg de set met 25-18. In de beslissende vijfde set ging het tot de 10 gelijk op. Het jonge, enthousiaste team van Dynamo leverde een paar goede services af en maakte daarmee het verschil. Op 11-14 sloeg Dynamo het winnende punt mooi binnen en won daarmee de wedstrijd.

De dames van N.V.C. 1 laten de afgelopen een mooie ontwikkeling zien. Met een wat nieuwe samenstelling en speelsters die op een nieuwe positie staan was het even wennen, maar het team raakt steeds beter op elkaar in gespeeld. N.V.C. speelt de volgende wedstrijd op vrijdag 4 oktober tegen HSC D1 in Hierden.