Zangers v/m gezocht voor Kerstconcert

Foto:

Zelf meezingen in een kerstconcert, ongeacht ervaring of niet, zonder stemtest te hoeven afleggen en zonder permanent lid te worden van een koor.

Dat is het idee van het komende kerstzangproject van het Voice Company Koor. Een project waarbij het thema “Kerstverhaal” centraal staat.

Actrice Nel Kars gaat het publiek meenemen in de wereld van de kerstverhalen. Daarbij wordt duidelijk, dat de meeste verhalen over kommer en kwel gaan. En meestal ook nog met een slechte afloop. Samen met het publiek vindt ze oplossingen.

Om deze items heen gaat het koor kerstmuziek zingen. Denk aan nummers als “Walking in the air”, “Oh holy night” en Christmas Carols. En ook Rudolph het rendier en een schitterende bewerking van Stille Nacht. Veel afwisseling dus. Voor iedereen haalbaar om te zingen.

(Thuis) meedoen kan

In tien weken tijd wordt het hele repertoire ingestudeerd en is het koor klaar voor de concerten. Oefenen gebeurt onder leiding van koordirigent Robert Bakker. Hij deelt daarnaast ook nog veel waardevolle zangtips met de koorleden. Zo leer je langzamerhand steeds meer controle te krijgen over de stem en het zingen. Meedoen kan door de wekelijkse repetities te bezoeken maar kan ook gewoon thuis of waar dan ook op elk gewenst tijdstip. Daarvoor zet Robert uiterst effectieve online repetities in waarbij je meezingt met een echt koor. Je krijgt dezelfde instructies als op een gewone repetitie. Na afloop is er een mogelijkheid om mee te doen aan, naar keuze, één, twee of drie kerstconcerten. De voldoening van zelf zingen en in een koorgroep functioneren is enorm. Bovendien wordt regelmatig wetenschappelijk bewezen, dat actief zingen goed is voor de gezondheid.

Meedoen

Meedoen kan heel eenvoudig. Stuur een emailbericht naar [email protected], neem een kijkje op de website van het koor . Of bezoek een repetitie op de woensdagavond in De Pol aan de Vetkamp 85. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom: Vrouw, man, van sopraan tot en met bas. Het Voice Company Koor is uiterst rolstoelvriendelijk en discrimineert nooit vrouwelijke tenoren/bassen of op leeftijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen