Kennismaken met nieuwe Sociaal Domeinraad

DCIM100MEDIADJI_0503.JPG
DCIM100MEDIADJI_0503.JPG
Foto:

Het restaurant van het gemeentehuis heet tegenwoordig “De Ontmoeting” En dat was precies, wat er dinsdagmiddag gebeurde.

DCIM100MEDIADJI_0500.JPG

Sinds april moest de Sociaal Domeinraad opnieuw samengesteld worden. Dat is gebeurd. Dus was het tijd voor kennismaken, voor ontmoeten. De nieuwe Sociaal Domeinraad maakte kennis met ambtenaren, raadsleden, burgemeester en wethouders. Dat deden ze in verschillende groepen, waar over allerlei items, waar de raad mee te maken, heeft op tafel lagen.

Daarna was het tijd voor de groepsfoto

Ely Hackmann ontmoette de nieuwe voorzitter van de raad, Zeger de Haan

De voorzitter hield ook nog een korte toespraak om uit te leggen, wat volgens hem de rol van de Sociaal Domeinraad is.

“Deze tien leden vormen als gevarieerd gezelschap de SDR. Gepassioneerd om zich in te zetten voor de samenleving en daarbij bijzonder oog en oor te hebben voor de zwakkeren, de mensen van wie de stem niet gemakkelijk wordt gehoord. We vormen een soort cliëntenraad voor de stad.

We zijn nu bezig met ons inwerkprogramma en verzamelen daarbij informatie, onze feitelijke start is in 2020; om de juiste dingen te gaan doen hebben we vooral de inwoners van de gemeente Nijkerk nodig als de gemeente en de politiek
Veel regelingen voor inwoners van onze stad zijn in de afgelopen jaren door de overheid bij de gemeente belegd; het doel is en was, meer passende regelingen en uitvoering voor de burgers maken én een grotere mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid van burgers bewerkstelligen de zogenaamde participatie.

Is dit nu gelukt, doen we, de gemeente en de instellingen, de juiste dingen, worden de problemen die de mensen ervaren op de verschillende gebieden opgelost, zijn de burgers erbij betrokken of blijven de echte problemen uit het zicht? De SDR heeft de taak op dit veld te zorgen voor informatie en signalen Informatie voor de gemeente, de ambtenaren en de politiek: meedenken maar ook horzelen! Mensen in Nijkerk, jullie kunnen meepraten en meedoen!

Het sociaal domein is een zeer breed veld: WMO, Jeugdwet, GGZ, participatiewet, armoedebeleid, afstand tot de arbeidsmarkt etc. We zullen dus keuzes moet maken wat aan te pakken, eerst verzamelen we informatie bij alle betrokkenen maar het meest bij de burgers, de mensen uit de doelgroep, de mensen in de knel. We komen binnenkort tot een voorlopig werkplan voor 2020.

Informatie verzamelen is: luisteren, op bezoek komen, hoorzittingen houden en meedoen. Dat willen we gaan doen. Laat ons weten waar u tegenaan loopt, welke wensen voor verbetering u heeft. Zonder de informatie van de inwoners kunnen we niet werken, we vertrouwen erop dat de politiek en de gemeente niet zonder ons willen werken. Help ons met info en wordt actief, mensen! Zo kunnen we samen en gezamenlijk de samenleving beter maken. Maak Nijkerk beter!”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen