Zonnepanelen op het dak van een school iets voor mij?

DCIM100MEDIA
DCIM100MEDIA
Foto:

Steeds meer inwoners van Nijkerk overwegen zonnepanelen. Maar niet iedereen vindt ze mooi op het eigen dak, of mag dat niet.

Voor hen is Zon op Nijkerk ideaal! Zon op Nijkerk plaatst zonnepanelen op daken van bedrijven en scholen, waar de inwoners de stroom van ontvangen. Inwoners ontvangen de echte Nijkerkse stroom en ZoN regelt alles met de instanties. Binnenkort een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden.

Benieuwd hoe dat werkt?

“Na de persaandacht over de feestelijke ingebruikname van inmiddels al ons zevende dak voor de inwoners van Nijkerk, kregen we wat vragen over de werkwijze van Zon op Nijkerk”, legt bestuurslid René Windhouwer uit. “We hebben daarom besloten om een informatiebijeenkomst te houden bij een van onze daken, de Rehobothschool in Nijkerk. Geïnteresseerden kunnen daar een kijkje nemen op het dak om te zien hoe de zonnepanelen-installatie er uit ziet en tevens zijn wij aanwezig voor informatie over deelname en kosten(besparing). Er zijn op het dak van een andere school nog panelen beschikbaar, dus instappen kan nu nog”.

Zon op Nijkerk

Zon op Nijkerk is opgericht door een enthousiaste groep inwoners met een ‘groen hart’. “We zetten ons in om projecten te initiëren en te ondersteunen die Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken duurzamer maken. Voor en door burgers”, vervolgt bestuurslid Marco de Borst. “Maar dat kunnen we niet alleen. De gemeente Nijkerk steunt ons initiatief door het beschikbaar stellen van daken van openbare gebouwen. Maar ook de Nijkerkse bedrijven en basisscholen doen mee. Iedere Nijkerker kan meedoen en zelf energie opwekken uit de zon. “Inmiddels hebben we al 152 leden en 2 VVE’s, die samen goed zijn voor 2014 panelen op 7 daken. Zon op Nijkerk regelt alles met de school, verzekeringen, belastingdienst en installateur”.

Informatiebijeenkomst

Op zaterdag 16 november van 11.30-12.30 organiseert ZoN een informatiebijeenkomst in de Rehobothschool aan de Brink. Geïnteresseerde inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen de zonnepanelen bekijken op het dak van de school en we leggen uit hoe alles werkt en wat de kosten en opbrengsten zijn. Maar inlezen kan alvast via de website van Zon op Nijkerk. Wilt u op de hoogte blijven, like dan de Zon-op-Nijkerk-Facebookpagina.

bijdrage van Monique van Rooyen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen