PRO21 bezoekt ondernemers Hoevelaken

De fractie Pro21 (GroenLinks, Partij van de Arbeid en D66), Janneke van Heugten, Antoinette de Bruin en Wim van Veelen bezochten vrijdagmorgen een aantal winkeliers in Hartje Hoevelaken.

Was het eerst de bedoeling om een wandeling met ondernemers te maken op de ‘Dag van de Ondernemer’, gezien de geringe deelname werd besloten enkele ondernemers te vragen naar eventuele problemen, ideeën en oplossingen over het centrum(plan).

Janneke van Heugten maakte van de gelegenheid gebruik de nadruk te leggen op de app van hierkunjenaardewc.nl. Ondernemers kunnen zich aanmelden. ,,Er is een groot gebrek aan openbare toiletten. Niet alleen ondervinden veel mensen met een spijsverteringsziekte, mensen met blaasproblemen en bijvoorbeeld zwangeren, in ons land daar hinder van, iedereen wordt blij van meer openbare, toegankelijke toiletten. Via de app HogeNood vind je bijna 6000 openbare en opengestelde toiletten. Bij een groot aantal vestigingen van o.a. Albert Heijn, Jumbo en Plus kun je ook naar de wc. Deze app willen wij ook onder de aandacht brengen van de plaatselijke winkeliers, zoals in Hoevelaken”, aldus Janneke van Heugten.

Tijdens de wandeling door het centrum van Hoevelaken werd ook een ondernemer in het zonnetje gezet. Donderdag is er een nieuwe zaak geopend ‘Cafetaria ’t Bakhuus’ in het voormalige pand van ‘Le Maitre’. Voor het donderdagmiddag openging voor het publiek werd eerst grondig verbouwd. De fractie feliciteerden de eigenaresse door middel van een bloemetje.

 

Bijdrage van Maureen van Goethem

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden