Busroute 102 veiliger en comfortabeler door Hoevelaken

Foto:

Buslijn 102 van Keolis rijdt over de Oosterdorpstraat en de Stoutenburgerlaan in Hoevelaken.

Buschauffeurs en passagiers klaagden over de aanwezige verkeersmaatregelen en de staat van de weg. Daarom hebben de Provincie Gelderland, vervoerder Keolis en de gemeente met elkaar gekeken naar een oplossing.

Route verandert niet

De vervoerder en de gemeente willen graag de huidige route behouden. “Dit betekent dat wij het benodigde onderhoud aan de weg doen en de verkeersremmende voorzieningen aanpassen. Om ook de verkeersveiligheid bij de Schimmelpenninck Van der Oyeschool te verbeteren wordt er een ‘schoolzone’ ingericht”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Leolis wilde wel een andere route. Maar dat zou betekenen dat de bus niet meer door het centrum zou rijden. Voor de bereikbaarheid van Hoevelaken is dit zeer onwenselijk. Daarom worden de verkeersmaatregelen op vier plaatsen in de route aangepast. De plateau’s worden verlengd. Er komen speciale verkeersdrempels voor de bus. Verder wordt de inrichting voor de school aangepast. Het centrum blijft bereikbaar met de bus en de verkeersveiligheid neemt toe. De Provincie Gelderland geeft voor het behoud van de bereikbaarheid van het centrum van Hoevelaken een subsidie van 20.000 euro. De gemeente betaalt 44.000 euro

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden