Veensche Boys is binnen elf minuten klaar

ZUTPHEN – Met drie goals in de eerste elf minuten had Veensche Boys eigenlijk al tevreden huiswaarts kunnen keren, want het liet geen spaan heel gelaten van rode lantaarndrager Be Quick Zutphen.

De ploeg uit Nijkerkerveen won met 2-6 en daar kwam de tegenstander nog genadig vanaf, want eigenlijk had er met dubbele cijfers moeten worden gewonnen.

Qua precisie stond Veensche Boys eigenlijk niet eens scherp, want het team van coach Assink maakte zelf ook de nodige foutjes. Maar de start van het duel was fabelachtig. In nog geen kwartier was het pleit reeds beslecht. Het team, zonder de zieke uitblinker van de laatste weken, Lucas Mercera, voerde de druk goed op en dat resulteerde in onzekerheden achterin bij Be Quick en veel ruimte voor de aanvallers van de Boys. Bij de eerste goal behield Mohammed Nouri goed het overzicht, hij passte naar Tom van Donselaar, waarop Rody Buitenhuis makkelijk kon intikken. Nog geen drie minuten later eenzelfde situatie, waarbij Van Donselaar opnieuw voorgaf en Buitenhuis prachtig inkopte. De derde goal kwam voort uit een penalty die makkelijk was gegeven na een lichte overtreding op Nico van den Brom. Diezelfde Van den Brom benutte de pingel (0-3). Na een half uur wist dezelfde Van den Brom zich vrij te spelen door fouten in de achterhoede van Be Quick en hij scoorde gemakkelijk zijn tweede. Tussendoor regende het kansen die niet werden benut. Direct na rust maakte Nico van den Brom zijn derde. Veensche Boys ging niet op zijn lauweren rusten, maar voerde de druk op. De 100% kansen daarna werden echter vrijwel niet meer verzilverd. Geheel tegen de verhouding in scoorde debutant Ilias Yadir de 1-5 na een strakke hoekschop. Daarop werd het zelfvertrouwen gesterkt bij de opponent uit Zutphen en doelman Wessel Kroon kreeg het zowaar druk in zijn doelgebied. Hij hielp de tegenstander zelfs door een bal door zijn handen te laten glippen, waardoor de 2-5 werd gemaakt (eigen goal). John Riezebos stelde orde op zaken door tegen te scoren in de nok van de goal, nadat deze spits eerder al verzuimde de marge te vergroten. Een laatste goal van Tom van Donselaar – het was inmiddels donker – werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.