Ook schoolkinderen vinden het belangrijk om afval te scheiden

Foto:

Scholen binnen de gemeente Nijkerk kunnen door een brief van leerlingen nu ook hun afval gescheiden aanbieden.

Het Blokhuus kreeg de eerste container.

Wethouder Harke Dijksterhuis ontving in het voorjaar een brief van klas 6a van basisschool Het Blokhuus met de vraag om een plastic container op school neer te zetten. Deze brief was mede de aanleiding om het besluit te nemen dat scholen ook hun afval kunnen scheiden. Tot voor kort was dat op basis van landelijke regels niet mogelijk. Het educatieve element zorgt ervoor dat kinderen op school zien dat het goed is om afval te scheiden. Afval scheiden is zo meer zichtbaar. Doel is ook het vergroten van het bewustzijn dat afval grondstof is. En daarmee de bereidheid tot het scheiden van afval te stimuleren.

Dijksterhuis: “Ik vind het heel leuk dat ik brieven ontvang van leerlingen van een school. Dan weet ik met welke vragen kinderen rondlopen. Ook deze kinderen vinden het belangrijk om goed te zorgen voor ons milieu. Vandaag is het extra bijzonder dat ik aan dezelfde kinderen, de briefschrijvers inmiddels groep 7 van Het Blokhuus, een container voor plastic kan geven. Zodat basisschool ’t Blokhuus voortaan het plastic apart kan weggooien!”

Niet verplicht

Basisscholen zijn niet verplicht om via deze regeling afval gescheiden in te leveren. Op verzoek van de scholen biedt de gemeente deze mogelijkheid wel aan. Op grond van het educatieve element en op basis van het algemene belang komen basisscholen in aanmerking voor deze regeling. Andere maatschappelijke organisaties komen hiervoor op basis van landelijke beleidsregels (Wet Markt en Overheid) niet in aanmerking.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen