Vier treinen extra in spitsuren (video)

Foto:

Vanaf zondag 15 december start de dienstregeling 2020.

Het nieuwe spoorboekje van de NS vermeldt daar vier extra treinen in de ochtend- en avondspits van en naar Amersfoort. Ook slaat de Sprinter Putten, Ermelo en twee kleine stations van Amersfoort over, zodat die trein tien minuten sneller is dan voorheen.

Dat werd maandagmorgen gevierd met het uitdelen van Snelle Jelles op de stations in Nijkerk en Harderwijk. Op station Harderwijk floot burgemeester Van Schaik de eerste spitstrein weg om het eerste stuk tot Nijkerk mee te rijden. Daar verwelkomde burgemeester Gerard Renkema en wethouder Wim Oosterwijk de eerste spitstrein om deze vanaf station Nijkerk weg te fluiten.


Sneller in Amersfoort vanuit Nijkerk

Tot tien minuten sneller in Amersfoort en ook weer thuis! Vanaf maandag 16 december is dat mogelijk voor reizigers vanaf station Harderwijk en Nijkerk richting Amersfoort. Met ingang van de nieuwe dienstregeling gaan er vier extra spitstreinen rijden in de ochtend (van Harderwijk via Nijkerk naar Amersfoort) en vier extra spitstreinen in de middag (van Amersfoort via Nijkerk naar Harderwijk).

Daarbij komt dat de overstap richting bijvoorbeeld Utrecht daardoor ook verbetert waardoor je tot een half uur eerder daar kunt zijn. En in de middag andersom zodat je eerder thuis bent.

Ellen Kamphorst van omroep Gelderland reed met de trein mee.

Wegfluiten trein

Wethouder Wim Oosterwijk: “Dit is een verbetering van de bereikbaarheid van Nijkerk. Wij zetten in op de fiets en op de trein en daarom is dit een belangrijk moment om met elkaar bij stil te staan. Nog meer treinen zou nog mooier zijn. Kijk maar naar station Hoevelaken, waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt. Wat het station zelf betreft zijn er nog wel wat wensen, zoals bijvoorbeeld het parkeren.”Van de wethouder mag het gebouw zelf ook wel een opknapbeurt krijgen.

Het reasultaat van haar werk, kun je op de site van omroep Gelderland bekijken en lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen