PCOB luidt noodklok over bestuursvacatures

Foto:

Voorzitter Jaap Roele van de protestants christelijke ouderenbond (PCOB) in Nijkerk en Hoevelaken luidt “met enige zorg” de noodklok over de vacatures in het bestuur.

Als die niet worden vervuld, dreigt op termijn het voortbestaan van de PCOB op het spel te staan.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de PCOB woensdagmiddag 8 januari, waar zowel wethouder Harke Dijksterhuis als raadsleden van zowel het CDA als ChristenUnie-SGP aanwezig waren, evenals een vertegenwoordigster van Sigma, stak Roele zijn zorgen over het gebrek aan aanwas van jonge senioren niet onder stoelen of banken. Momenteel telt de PCOB plaatselijk rond de 600 leden en voorziet de bond in een behoefte.

Roele uitte zich anderzijds bijzonder positief over de inzet en activiteiten van de ouderenbond – lokaal telt de PCOB mee, zei hij. “We hebben structureel overleg met de gemeente, met Sigma, met de Woningstichting (WSN) en andere partners over belangrijke thema’s voor ouderen: langer thuis wonen, koopkracht, digitalisering, veiligheid en zingeving.”

Er komt binnenkort een woonvisie van de gemeente, waaraan de PCOB een aanzienlijk steentje heeft bijgedragen.

Een ander wapenfeit van de PCOB is deelname aan een intentieverklaring rond kwetsbare ouderen in Nijkerk. Een waar succes noemde Roele de bijeenkomsten “Niets blijft zoals het was” waarmee de PCOB senioren samen om de tafel brengt om in vertrouwde sfeer te praten over ouder worden in een snel veranderende samenleving. Een teleurstelling was voor hem echter dat het niet lukt om juist deze zo relevante bijeenkomsten over Nijkerk uit te rollen. “Dit initiatief verdient een breder draagvlak.”

Roele prees de PCOB in Nijkerk en Hoevelaken aan als een enthousiaste en gezellige club met ledenbijeenkomsten, reisjes, kringen over kunst, literatuur en muziek, sport en beweging, nieuwsbrieven en een magazine. “Denk eens na en meld je aan – samen staan we sterk.”

Na de geanimeerde pauze met hapjes en drankjes verzorgden Bernhard Steenwijk en Elza van de Weerdhof de quiz “Ken je stad en dorp” met foto’s van plekjes in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.

bijdrage van Marie Verheij

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen