Sport- en spelattributen enthousiast ontvangen in Nepal

Foto:

MAHENDRANAGAR – Het “jongenshuis” van Stichting Indira Nepal heeft de sport- en spelattributen ontvangen die onlangs opgestuurd zijn door Stichting Indira Nepal.

De jongens – die in het opvanghuis wonen, zijn ontzettend blij met de spullen en al druk aan het sporten. De naastgelegen school zal ook gebruik maken van de spullen. Dit betekent, dat bijna alle kinderen uit het dorp toegang krijgen tot nieuwe spelletjes en nu de mogelijkheid hebben om te gaan sporten. De aanschaf van de sport- en spelattributen is mogelijk gemaakt door een donatie van € 2000 door de Alfa Foundation.

Alfa Foundation

De Alfa Foundation is een fonds binnen Alfa Accountants en Adviseurs, dat maatschappelijke goede doelen van medewerkers van Alfa ondersteunt. Per jaar wordt hiervoor door Alfa een budget beschikbaar gesteld waar medewerkers een beroep op kunnen doen. Petra Kuhl is werkzaam bij Alfa Accountants in Nijkerk en heeft de aanvraag bij de Alfa Foundation gedaan. Zij vertrekt zelf over een aantal dagen naar Nepal om vrijwilligerswerk te doen in een van de opvanghuizen van Stichting Indira Nepal. De groep vrijwilligers gaat zich bezig houden met onder meer het verzorgen van de allerkleinsten en het inrichten van de bibliotheek en studieruimte in het meisjeshuis in Kathmandu.

Stichting Indira Nepal

De stichting – een Nijkerks initiatief – steunt twee opvanghuizen in Nepal. De steun bestaat onder meer uit het sturen van spullen die nodig zijn bijvoorbeeld, maar ook het werven van vrijwilligers. Er is in Nepal geen leerplicht maar de kinderen in de opvanghuizen gaan allemaal naar school en volgen Engelstalig onderwijs. Dit omdat er alleen een toekomst voor de kinderen is als ze de Engelse taal goed beheersen. Vrijwilligers die Engels met de kinderen oefenen en helpen met huiswerk zijn erg nodig in de opvanghuizen.

Daarom is Stichting Indira Nepal niet alleen op zoek naar donateurs maar ook naar mensen die vrijwilligerswerk in Nepal willen doen. Naast Engels oefenen zijn er meer taken in de opvanghuizen: sporten en nieuwe spelletjes leren, verzorgen van de baby’s, extra aandacht voor de allerkleinsten, spelen met de kleuters. Ook zijn er regelmatig klusprojecten.

Meer informatie over de stichting en het vrijwilligerswerk via de website van de stichting. Ook over doneren kan men hier informatie vinden. De stichting heeft de ANBI-status.

bijdrage van Marcelle Warringa

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen