Het groot Nijkerks Dictee wordt 15 april weer geschreven

Foto:

Rotary Nijkerk organiseert voor de zesde keer dit taalevenement.

Dit keer vanuit de prachtige locatie ’t Veense Hart aan de Van Noorstraat 36. Op woensdag 15 april zullen de deelnemers strijden om het beste taalgevoel én de beker. Wie bindt de strijd aan met de winnaars van de vorige editie: Christien Meiling (categorie individueel) en combi-team van Museum Nijkerk/ HLG (categorie teams)?

Programma

De zaal gaat open om 18.45 uur, zodat de deelnemers zich kunnen registreren onder het genot van een kop koffie. Als deelnemer dient u een aantoonbare binding te hebben met de gemeente Nijkerk (= Hoevelaken, Nijkerkerveen of Nijkerk) zoals wonen, werken of er geboren zijn.

Om 19.30 uur start de Rotary met het dictee,  dat door onze stadsdichter Bert Jurling wordt geschreven met als thema: 75 jaar vrijheid. Tussen 21.30 en 22.30 zal, tijdens het nauwkeurig nakijken, een gezellig intermezzo plaatsvinden waarbij u tevens aan een leuke verloting kunt meedoen. Om 22.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt. Ook wordt het dictee nog besproken (alleen de scores van winnaars worden bekend gemaakt) en gaat u zeker weten weer wat wijzer naar huis.

Hoe meedoen?

U kunt op twee manieren meedoen met het dictee. In de individuele competitie of in de bedrijvencompetitie (teams van max 3 personen). Bij de bedrijvencompetitie mag u het bedrijf uiteraard zo opvallend als u zelf wilt promoten, door middel van kleding of het plaatsen van een eigen banner. Van de 3 teamleden tellen de beste twee scores mee voor de einduitslag. Overigens kunnen ook scholen, clubs of verenigingen zich hiervoor aanmelden!

De kosten zijn voor de individuele competitie €12,50 per persoon, te voldoen op de avond zelf. Er is een pin aanwezig. Voor de bedrijvencompetitie geldt een inschrijftarief van €75,- per team (inclusief eigen reclamemogelijkheid), waarvoor u desgewenst een factuur ontvangt. Wilt u meedoen, stuur dan een mail naar [email protected]. U ontvangt na inschrijving een bevestiging.

Goede doel

Iedereen kan mee doen! Wilt u niet meedoen voor de te winnen beker en de eeuwige roem, dan wordt uw deelname voor het goede doel ook zeer gewaardeerd. Dit jaar wordt geld opgehaald voor een update van de projectkist Vergeten Oorlog, die met de bibliotheek Nijkerk is ontwikkelt voor het basisonderwijs. Omdat in 2020 het 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen, wordt de update ook breder dan alleen oorlog en bevrijding en gaat het ook vrijheid, democratie en vluchtelingen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen