College legt advies bezwarencommissie naast zich neer

Foto:

Het gebeurt niet vaak, dat de bezwaarschriftencommissie een advies geeft en dat het college van B&W dat naast zich neer legt.

Maar nu is het toch gebeurd.

Het gaat over de bouwplannen aan de Watergoorweg 23. Daar kunnen drie appartementen gemaakt worden. Dat was al tegen het zere been van het college. Dat moest “van rechtswege” de omgevingsvergunning daarvoor verlenen. Alleen wil de eigenaar er nog een vierde appartementen voor expats maken. Daar gingen B&W niet mee akkoord. Ze hadden daar allerlei ruimtelijke argumenten voor.

De eigenaar maakte bezwaar bij de daarvoor bedoelde commissie en die was het met de eigenaar eens. De commissie is van oordeel, dat het maar gebrekkige argumenten van de gemeente zijn. Ze vindt in het kort, dat een vierde appartement geen afbreuk doen aan de leefomgeving van de woonwijk. Bovendien – aldus de commissie – is er een grote toename van het aantal woningzoekenden.

De gemeente keek goed naar de redenering van de commissie en legde die vervolgens naast zich neer. Op stedenbouwkundige en procedurele gronden blijft het verlenen van medewerking aan het realiseren van een vierde appartement ongewenst, zo is het college van mening.

De eigenaar kan hiertegen in beroep gaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen