De Fontein voorlopig dicht

Foto:

De kerkenraad van De Fontein heeft besloten in verband met de uitbraak van het coronavirus de kerkdiensten tot en met 31 maart af te gelasten.

Daarmee volgt de kerk de richtlijn van de landelijke Protestantse Kerk in Nederland die gemeenten heeft opgeroepen bijeenkomsten met meer dan honderd mensen, dus ook kerkdiensten, niet door te laten gaan in verband met de uitbraak van het coronavirus.
De PKN reageerde op het besluit van het kabinet donderdag om strengere maatregelen te nemen in een poging verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Een daarvan is de dringende oproep van de overheid af te zien van bijeenkomsten met meer dan honderd mensen.
Alle andere activiteiten in het kerkgebouw, waaronder catechisaties en de jeugdclubs, gaan de komende drie weken niet door. ‘We willen niet het risico lopen dat het virus op een of andere manier verspreid wordt door mensen van onze gemeente bij elkaar te brengen’, licht kerkenraadsvoorzitter Johan Kelder toe. ‘Ons leven is in Gods hand, de maatregelen die we nemen doen daar niets aan af. We vertrouwen op Hem. Tegelijk vinden we dat het goed is de adviezen van de overheid en onze Protestantse Kerk ter harte te nemen.’

Alternatieven

Voor het volgen van een dienst komende zondag verwijst de kerkenraad naar een aantal alternatieven. Op zondag 15 maart zendt de EO om 09.30 uur op NPO2 een korte meditatie uit van ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie in Utrecht. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet doorgaan.
De EO heeft bekendgemaakt de komende weken op zondagmorgen een kerkdienst uit te zenden. Het is ook mogelijk naar een uitzending te luisteren via Groot Nieuws Radio. Ook kunt u terecht op de website kerkomroep.nl.

Bij vragen kunt u mailen naar scriba Henk van Asperen: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen