Gratis voorleesfilmpjes met poppen (video)

Foto:

Nu kinderen door de corona-maatregelen massaal thuiszitten, groeit het aanbod online lessen en educatieve filmpjes enorm.

Ook de Nijkerkerveense poppenspeelster en buikspreekster Lydia Zwart heeft besloten met haar buikspreektalent een bijdrage te leveren op Youtube.

“Als moeder van drie kinderen weet ik hoe uitdagend het kan zijn drie kinderen de hele dag in huis te hebben, zeker als er ook nog thuis gewerkt moet worden. Rustige filmpjes die de jongsten vermaken zijn zo nu en dan zeer welkom, zodat ik even handen vrij heb om de oudste te helpen met schoolwerk. Met die gedachte ben ik begonnen met het maken van voorlees-video’s, waarbij de kleinsten ouderwets gezellig voorgelezen worden en zelfs mee kunnen spelen met eigen knuffel”.

Het eerste filmpje staat inmiddels online en gaat over ‘het Muizenboek’, een oude kinderklassieker met illustraties van Nans van Leeuwen.

De voorleesfilmpjes onderscheiden zich van vele andere voorlees-video’s doordat Lydia voorleest aan één van haar ‘pratende’ poppen, die het hele voorleesgebeuren echt lijkt te beleven.

“Poppenspel stimuleert de fantasie van kinderen. Ik hoop dat kinderen niet alleen genieten van de verhaaltjes, maar ook gestimuleerd worden eigen knuffels en poppen uit de kast te halen om zich daar een middag mee te vermaken.” Als het aan Lydia ligt gaan er nog vele video’s volgen. “Er staan al aanvragen uit naar uitgeverijen, omdat niet ieder boek zomaar online voorgelezen mag worden. Maar er komen hoe dan ook meer buikspreek-filmpjes aan. Kinderen die nieuwsgierig zijn naar mijn poppen kunnen alvast een kijkje nemen op mijn website, om via filmpjes kennis met ze te maken.”\

Lydia hoopt na de corona-quarantaine weer het land door te mogen trekken om met haar pratende poppen voor te lezen en educatieve voorstellingen te verzorgen. “Tot die tijd blijf ik gewoon gezellig voor de camera voorlezen, verhalen vertellen en natuurlijk muziek maken en liedjes zingen…ik kom tenslotte uit een muzikale familie.” aldus de dochter van stadsbeiaardier Boudewijn Zwart. De filmpjes zijn te vinden op haar website.

Meer informatie: Lydia Mussche-Zwart, tel. 06 – 47 113 600, [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen