Stimon wijst leden op verantwoordelijkheid

Foto:

Motorrijders hielden zich het afgelopen weekeinde niet altijd aan de regels.

Voorzitter Henk Karelsen werd daar niet blij van:”Het RIVM ontraadt motorrijden niet, of het nu de bedoeling is om zoals afgelopen zondag zo massaal op de motor te stappen, kan worden betwijfeld.”
Strengere maatregelen in het Paasweekeinde zijn denkbaar. De vraag is, hoe de Stimon daarmee omgaat. Volgens Karelsen wijst de Stimon haar leden op hun verantwoordelijkheid. Dat doen de club onder andere via het clubblad en in zogenaamde “coronabulletins”.

“We houden ons als organisatie strak aan de landelijke corona-richtlijnen, misschien wel strakker dan voorgeschreven. Iedereen weet zo waar ze voor wat betreft de Stimon aan toe zijn. Op onze site staat ook info over motorrijden in België. Daar gelden strenge maatregelen.” Voor Karelsen is het vanzelfsprekend, dat de Stimon alle ritten tot 1 juni van de kalender heeft gehaald, inclusief de ritten waar geen vergunning voor nodig is.

“Uit de contacten met “onze motorrijders” kan ik melden dat de meeste daarvan de motor op de middenbok hebben laten staan dit weekend en dat de enkeling die er wel op uit is gegaan dat hoofdzakelijk zaterdag deed. Vanzelfsprekend is het verder wel ieders eigen verantwoordelijkheid, ook met de komende Paasdagen. Maar dan regent het misschien en als dat zo is, zal het aantal motorrijders op de weg zeer beperkt zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen