Bijzondere Pasen, deel het met onze lezers, update 6

Foto:

Pasen wordt dit jaar anders dan anders.

Geen eieren zoeken bij de voetbalclubs, geen paasvuren, niet op bezoek bij wie je lief hebt, geen Mattheus Passion, geen kerkdiensten, kun je je Paasgroeten niet brengen en ga zo maar door.
nijkerk.nieuws.nl geeft u op deze pagina de gelegenheid Paasgroeten te brengen, ons te vertellen hoe u de Pasen gaat doorbrengen of hoe de Mattheus Passion toch via internet gaat zingen.
Uw teksten, tekeningen, foto’s video’s ze zijn allemaal hartelijk welkom, als ze maar betrekking op de Pasen hebben. Ons adres: [email protected] Appen mag ook: 0644993944.

NSFC wenst u een fijne Pasen

We zitten in een vreemde tijd. Maar we zitten er samen in. In ons gebouw Samenspel is het uitgestorven, maar ons samenspel gaat door! Wij wensen iedereen, maar in het bijzonder iedereen die lijden van dichtbij meemaakt, een fijn pasen! Met dank aan de spelers Marissa Simon, Marieke Den Breejen, Mattijs Blankesteijn en digi-dirigent Bert Koekkoek

Het NSFC wenst u een fijn pasen!

We zitten in een vreemde tijd. Maar we zitten er samen in. In ons gebouw Samenspel is het uitgestorven, maar ons samenspel gaat door! Wij wensen iedereen, maar in het bijzonder iedereen die lijden van dichtbij meemaakt, een fijn pasen! Met dank aan de spelers Marissa Simon, Marieke Den Breejen, Mattijs Blankesteijn en digi-dirigent Bert Koekkoek

Geplaatst door Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps op Zaterdag 11 april 2020

Zingen in de deuropening

In de deuropening zingen s`morgens om 9.00 uur op Eerste Paasdag het Paaslied : “Daar juicht een toon daar klinkt een stem!”
1500 radiostations hebben dit lied ontvangen en velen gaan het draaien om 9 uur zondagmorgen. Veel kranten en omroepen hebben opgeroepen om mee te doen met deze, inmiddels, landelijke actie vanuit Urk.

Traditionele Paasbespeling carillon

Traditiegetrouw organiseert de Nijkerkse Klokkenspelvereniging op 1e Paasdag een bespeling op het carillon. In deze tijd is het heel bijzonder dat beiaardiers gewoon kunnen spelen. Andere concerten kunnen niet doorgaan, maar de beiaardier zit alleen boven in de toren, luisteren kan overal. Er is geen samenkomst op de luisterplaats, maar als u in de binnenstad woont hoeft u slechts uw raam open te zetten, of anders kunt u in de ruime omgeving op gepaste afstand van elkaar van dit concert genieten.

Op 12 april om 11 uur zal stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek de paasbespeling geven. Er zullen veel bekende paasliederen uit verschillende kerkelijke tradities over de stad klinken:

Daar juicht een toon
De Heer is waarlijk opgestaan
Psalm 118
Christus onze Heer verrees
Dit is de dag
Geprezen zij de Heer
Psalm 139
Licht dat ons aanstoot
De steppe zal bloeien
Wil je opstaan en mij volgen
You raise me up
Ik leef (Sela 2020)
Jezus overwinnaar (Mozaiek)
U zij de Glorie

Honderden paasstollen Van Montfrans voor UVV-vrijwilligers

Sinds woensdagmorgen 8 april deelt de Unie van Vrijwilligers (UVV) een leuke paasattentie uit aan haar vrijwilligers en deelnemers aan activiteiten. Het zijn honderden paasstollen die door bakker Van Montfrans zijn geproduceerd. De attentie wordt uitgedeeld in het kader van het 50-jarig bestaan van de UVV Nijkerk en om de vrijwilligers en deelnemers een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd. Alle paasstollen worden de komende dagen bij de UVV’ers thuis bezorgd door de chauffeurs van de UVV Vervoersdienst. In totaal worden er op deze wijze 450 paasstollen rondgebracht.

bijdrage van Kees van den Heuvel

De traditionele Paassamenkomst (sinds 2008) op eerste Paasdag bij de begraafplaats in Nijkerk vervalt.

De Paasboodschap van Jan Brons

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen