Benut nu jouw kans om je huis te verduurzamen

Foto:

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Meer wooncomfort, een lagere energierekening en je draagt bij aan een beter milieu en een schonere buurt.

Ook kan het investeren in duurzaamheid goed zijn voor de waarde van je huis. Wat je reden ook is, de eerste stap zetten kan lastig zijn. Want waar begin je? En hoe ga je het financieren? Rabobank Nijkerk helpt jou graag op weg naar het verduurzamen van jouw woning.

Duurzame woonkansen

Ieder huis kan energiezuinig zijn. Ook dat van jou. En dat kan op meer manieren dan je wellicht denkt. Duurzame woonkansen noemen we dat. Je huis verduurzamen doe je vooral door goed te isoleren en zoveel mogelijk te besparen op gas. Het isoleren van je woning zorgt voor lagere energielasten, omdat je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen. Daarnaast draagt het direct bij aan meer wooncomfort.

Isolatie is de basis. Als deze staat, kun je denken aan het aardgasvrij maken van je woning. Dit doe je onder andere door te investeren in duurzame verwarming. Het laten installeren van een warmtepomp zorgt voor een flinke daling in CO2-uitstoot. Is jouw cv-ketel ouder dan 12 jaar? Dan is dit het uitgelezen moment om over te stappen op dit duurzame alternatief.

De laatste stap in het verduurzamen van jouw woning is investeren in de energievoorziening. Door zonnepanelen te plaatsen, wek jij je eigen energie op. Energie die jij teveel opwekt wordt teruggegeven aan het stroomnetwerk. Zo voorzie jij niet alleen jezelf, maar ook direct anderen van duurzaam opgewekte energie. Wil je weten wat de slimste investering is voor het verduurzamen van jouw huis? Doe dan de GreenHome HuisScan op www.rabobank.nl/huisscan.
Verduurzamen levert korting op
Het verduurzamen van je huis is een grote investering. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Er zijn meerdere regelingen waarmee je een extra hypotheek of extra ruimte kunt krijgen om de kosten van een duurzame verbouwing te financieren. Verduurzaam je je bestaande woning en sluit je een hypotheek af bij de Rabobank? Dan belonen we dit met korting op je hypotheekrente.

De overheid biedt aantrekkelijke subsidies aan voor isolatiemaatregelen, een zonneboiler of warmtepomp. Dit maakt een duurzame verbouwing ineens een stuk bereikbaarder.

Duurzamer wonen voor iedereen

De vraag is niet ├│f we duurzamer gaan wonen, maar wanneer. Rabobank Nijkerk wil duurzaam wonen daarom bereikbaar maken voor alle inwoners van Nijkerk. Dat doen we onder meer samen met onze gecertificeerde duurzaamheidsadviseurs.

Aan de slag

Nu is de tijd om de eerste stap te zetten naar een duurzamere woning. Wij helpen je om jouw duurzame verbouwing werkelijkheid te maken. Neem contact met ons op voor een gratis ori├źntatiegesprek. Onze financieel adviseurs Monique, Geert en Robert geven je graag telefonisch of per video persoonlijk advies. Bel naar (033) 467 55 00 of kijk op www.rabobank.nl/duurzaamwonen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden