Geen Nijkerkse Fiets4daagse in september 2020

Foto:

De organisatie van de Nijkerkse Fiets4daagse heeft besloten de 3e Nijkerkse Fiets4daagse niet te laten doorgaan.

Die stond gepland van 14 tot en met 17 september.

Alle opties bekeken

Met het besluit van de overheid om het verbod op het organiseren van evenementen met een vergunnings- en meldplicht te verlengen tot 1 september, heeft de organisatie de afweging gemaakt dat het niet te verwachten is, dat er na 1 september wel weer voldoende ruimte ontstaat om grote evenementen te organiseren.

Alle opties binnen de huidige maatregelen zijn bekeken om de Fiets4daagse, in een aangepaste vorm te laten doorgaan. Het grote aantal deelnemers bij start en finish en het fietsen via de uitgezette routes met smalle fietspaden maken het onmogelijk om te voldoen aan de 1.5 norm. Daarbij is het overgrote deel van onze deelnemers 60+, en dus extra kwetsbaar voor het Corona virus.
De al geplande nieuwe routes voor deze derde editie, zullen doorgeschoven worden naar de tweede week van september 2021.

Voor 2020 gaat het bestuur het fietsen via mooie routes in onze omgeving wel onder de aandacht brengen. vanaf  juni zullen er in de zomer iedere maand een drietal fietsroutes online gezet worden. Op deze manier kunnen fietsers de mooiste routes van de afgelopen twee jaren, fietsen wanneer het hun past. De route kan uitgeprint worden, maar is ook beschikbaar via GPX. Je vindt de routes dan op de site van de Fietsvierdaagse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen