Fietsdiefstal voorkomen

Foto:

In Nederland is diefstal van fietsen en bromfietsen de meest voorkomende criminaliteit in Nederland.

In Nijkerk is dat niet anders

1,5 fiets per soon

Nederland telt ruim 17 miljoen inwoners maar naar schatting zijn er maar liefst 25 miljoen fietsen. Dat is gemiddeld 1,5 fiets per persoon. Van de 25 miljoen is het overgrote deel stadsfiets, maar de laatste jaren wint de elektrische fiets razendsnel aan populariteit. Zowel jongeren als ouderen stappen steeds vaker op de elektrische tweewieler. De prijs van de elektrische fiets ligt een stuk hoger vergeleken met de prijs van een stadsfiets. En dit heeft een keerzijde. De politie waarschuwde in augustus 2019 in Nijkerk al voor een gigantische stijging van fietsendieven voornamelijk van elektrische fietsen.

Fietsverzekering verstandig

Een effectieve manier om dit tegen te gaan is een extra hangslot van goede kwaliteit te bevestigen aan de fiets, zodat het lastiger wordt voor fietsendieven om de fiets te stelen. Daarbij is het verstandig om het slot te bevestigen door het frame en het voorwiel van de fiets, aan een niet-verplaatsbaar voorwerp zoals een hek, lantaarnpaal of een fietsenrek.

Daarnaast kan het verstandig zijn om een fietsverzekering af te sluiten voor zowel een stadsfiets als een elektrische fiets. Voor een maandelijkse premie wordt de fiets voor schade en diefstal verzekerd. Bovendien kan het bij stadsfietsen zonder framenummer vaak handig zijn om de postcode en het huisnummer in het frame te laten graveren. Een gegraveerde fiets is voor een fietsendief een stuk minder aantrekkelijk om mee te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen