Toegang Singel extra gereguleerd

Foto:

De afgelopen periode is het op bepaalde momenten behoorlijk druk op ‘t Singel.

Voor het winkelend publiek is het daardoor, vanwege de geringe breedte van ‘t Singel, niet altijd goed mogelijk om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. De afgelopen weken is al met meerdere ondernemers gesproken over het weghalen van hun borden en uitstalling. Om de veiligheid verder te waarborgen en de corona maatregelen te handhaven, neemt de gemeente Nijkerk aanvullende maatregelen.

Burgemeester Renkema: “Wij realiseren ons dat deze coronacrisis grote impact heeft op de bedrijfsvoering van de ondernemers en dat ze hun uiterste best doen om in de winkel de voorschriften goed na te leven. Dat dit niet altijd makkelijk is, zien wij ook. Wij zijn daarom blij met hun inzet en betrokkenheid bij de veiligheid van onze inwoners. Om ervoor te zorgen dat ook óp straat de voorschriften goed uitvoerbaar zijn, nemen we deze aanvullende maatregelen.”

Vanaf 2 mei extra maatregelen

De maatregelen gelden in ieder geval op zaterdagen.

  • Bij beide ingangen van de Singel (bij het Plein en bij de Oosterstraat) worden hekken geplaatst waardoor een nauwere ingang ontstaat.
  • Van 10.00 uur tot 15.30 uur staan hier verkeersregelaars. Zij monitoren de drukte in de straat en geven zo nodig aanwijzingen.De ingang is breed genoeg om met een rolstoel te passeren.
  • Om voldoende ruimte te houden voor het winkelend publiek is het niet toegestaan om met een fiets de Singel te betreden.

Met de maatregelen wordt de drukte gereguleerd en beter verspreid, de veiligheid van de bezoekers van de Singel vergroot en kunnen de ondernemers nog steeds rekenen op bezoekers in de winkel.
Tegelijk kan het winkelend publiek erop vertrouwen dat haar veiligheid wordt gewaarborgd.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen