5 mei: monument, ijsjes, tulpen en het carillon (video’s)

Foto:

Begin februari werd het bevrijdingsmonument aan de Kastanjelaan vernield.

Monument in ere hersteld

De vlam werd eraf getrokken. Op 5 mei werd het monument in ere hersteld

Lekker ijsjes uitdelen

Lucca de Haan liep ’s middags met haar ijskar door de wijk. Corlaer. Daar deelde het ijsmeisje gratis ijsjes uit, omdat het 5 mei was.

https://youtu.be/gxcSt23BjYs

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Ruim 30 beiaardiers, waaronder de Nijkerkse beiaardier Wim Ruitenbeek, deden mee met het initiatief van Claudia de Breij. Zij speelden 5 mei om 16u55 (het 5-voor-5 moment), verspreid over heel Nederland, de Shaffy-klassieker “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”.

Deze bespelingen op Bevrijdingsdag vallen samen met de nationale carillon-estafette, waarmee de Nederlandse beiaardiers met zo’n 125 bespelingen 75 jaar vrijheid vieren. Sinds september vorig jaar volgt de estafette het spoor van de bevrijders.\

In zijn vlog besteedde Sven ook aandacht aan de bijzondere uitveoring van het nummer van Ramses Shaffy

Oranjevereniging Nijkerk deelt Oranje tulpen uit

Het bestuur van Oranjevereniging Nijkerk heeft aan de bewoners van de woonzorgcentra  een bosje oranje tulpen uitgedeeld.

ieder jaar wordt er op Koningsdag wel iets voor de senioren georganiseerd. Dit jaar was dat lastig. Zo onstaond het idee om alle bewoners met een bosje tulpen te verrassen. Maandag (4 mei) ging het bestuurd naar woonzorgcentrum Huize Sint Jozef en Ontmoetingscentrum Nijkerk. Dinsdag (5 mei) ging de vereniging bij Woonzorgcentrum Amaris Arkemheen en woonzorgcentrum de Pol en Hospice Nijerk tulpen brengen. Ponderosa flowers Nijkerk maakte deze geste mogelijk.

Terug in de tijd

Voor de liefhebbers hebben we de reportage van de onthulling van het monument aan de Kastanjelaan in 2015 voor u klaargezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen