Onderhoud waterleidingnet in postcodegebied 3861, 3862 en 3863

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Van 18 mei tot en met 5 juni verricht Vitens onderhoud aan het waterleidingnet in Nijkerk met postcode 3861, 3862 en 3863.

Om de kwaliteit van drinkwater te waarborgen spoelen zij het leidingnet door, per dag een paar straten. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de werkzaamheden? Ga dan naar www.waterstoring.nl. Klik rechtsonder op ‘Houd mij op de hoogte’. U ontvangt dan per mail of sms meer informatie over de werkzaamheden.

Wanneer Vitens bij u in de straat aan het spoelen zijn, kunt u bedrijfsbussen van Vitens zien (rijden). Ondanks dat Vitens zo zuinig mogelijk met ons water omgaat, ontkomen ze er niet aan dat er water over de straat loopt. De mogelijke effecten van het doorspoelen van het leidingnet zijn: Bruin of wit water, dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Ook kan er sprake zijn van geen of lagere waterdruk. Deze effecten zijn van tijdelijke aard. Tijdens de werkzaamheden adviseren wij u de kraan niet te gebruiken.

Wanneer u constateert dat er na afloop van de werkzaamheden bruin water uit uw kraan komt, adviseren wij u de kranen door te spoelen.

Heeft u uw wasmachine gebruikt en is uw was verkleurd? Zorg er dan voor dat uw was nat blijft. Nadat het water weer helder is kunt u de was nogmaals wassen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen