Europarcs neemt Droomparken over

Foto:

Vakantieparkenconcern Droomparken wordt overgenomen door EuroParcs.

De overname gaat in zodra de Autoriteit Consument & Markt hiervoor toestemming verleent. De overname door EuroParcs bieden de resorts van Droomparken de kans zich versneld verder te ontwikkelen en in te spelen op een veranderende markt.

,,Beide bedrijven komen qua bedrijfskarakter sterk overeen”, verklaart Andries Bruil namens de directie van Droomparken. ,,Ze zijn namelijk allebei een familiebedrijf, hebben aangetoond met hun groei in organisatie in de afgelopen jaren robuust te zijn en hebben de ambitie nog veel groter te worden.” Bovendien heeft EuroParcs, sinds investeerdersgroep Waterland in 2019 een meerderheidsbelang in EuroParcs heeft genomen, ook een aandeelhouder die nog meer slagkracht geeft aan de ambities van EuroParcs en nu ook Droomparken. Waarbij de identiteit van beide bedrijven gewaarborgd blijft: het label Droomparken blijft bestaan, de vakantieparken die onder Droomparken vallen blijven onder die naam geëxploiteerd worden.

32 resorts

Dit vraagt aan een vakantieparkenconcern nog meer drive, nog meer flexibiliteit en nog meer daadkracht. ,,Met 32 resorts, een breder aanbod aan verblijfsaccommodaties en een uitstekend toekomstperspectief is de nieuwe organisatie na de overname niet alleen goed toegerust voor de uitdagingen die wachten, maar kan het ook beter inspelen op de groeikansen die de snel veranderende huurmarkt biedt”, stellen zowel Wim en Wouter Vos als Andries Bruil. ,,Daar komt nog bij dat uit milieuoogpunt en de coronapandemie Nederlanders ervaren hoe mooi en divers een vakantie in Nederland kan zien. De trend om vaker te kiezen voor eigen land is naar de visie van zowel EuroParcs als Droomparken niet tijdelijk maar structureel.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen