Bakkers opgelet: Lekker Nijkerk Bakt

LekkerNijkerk houdt op zaterdag 27 juni de bakwedstrijd ‘Lekker Nijkerk Bakt’.

Inwoners van Nijkerk kunnen zich opgeven om mee te doen. Een deskundige jury proeft en beoordeelt het gebak. Het lekkerste baksel wint een bonbon workshop bij BonTom, de bekende Nijkerkse chocolatier. De taarten en gebakjes die overblijven worden uitgedeeld aan inwoners van de gemeente, die een opsteker kunnen gebruiken.

Bakken voor een ander

‘Stichting Citymarketing Nijkerk zocht naar een manier om juist in deze tijd iets vrolijks te doen voor de Nijkerkers. We dachten meteen aan iets met eten of bakken. Zo is het idee voor Lekker Nijkerk Bakt ontstaan,’ vertelt Iris Lengkeek van LekkerNijkerk. ‘Het mooie van deze actie is, dat de taarten die overblijven uitgedeeld worden aan inwoners van de gemeente, die juist in deze tijd een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Naast een hoofdprijs om van te smullen, is dit voor de mensen misschien een extra mooie reden om mee te doen.’

Jurering bij Breede Beek

Iedereen kan zich aanmelden via [email protected] Het enige wat de deelnemers moeten laten weten, is hun adres. Het gebak wordt op 27 juni, na 12:00 uur thuis opgehaald. In verband met corona gebeurt dit alles met gepaste afstand. Het gebak wordt vervolgens gebracht naar Wijngaard Aan de Breede Beek, waar een Nijkerkse jury de taarten zal beoordelen. De uitslag wordt later bekend gemaakt. Na het kiezen van de winnaar, zullen de taarten worden uitgedeeld in Nijkerk.

Dossier: