Eerste informatiebulletin over Paasbosproblemen verschenen

Foto:

Huurders van WSN woningen in de wijk Paasbos en andere bewoners hebben Huurdersorganisatie Nijkerk (HON) gemachtigd hen te vertegenwoordigen inzake de overlast die hangjongeren / jongvolwassenen veroorzaken, met name in de omgeving van het winkelcentrum.

Dat schrijft de HON in een eerste inforrmatiebulletin.

Daarin staat, dat de Adviseur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente n de zomervakantie een uitnodiging stuurt om mee te denken over mogelijke oplossingen. Hij schrijft ook: “Helaas is een snelle oplossing niet voorhanden. Maar wij zeggen u toe dat wij u op de hoogte houden van de stand van zaken en de stappen die wij nemen.”

De HON is het daarmee niet eens en wilt,dat er een Mosquito wordt geplaatst, zoals veel andere gemeenten al hebben gedaan. Bovendien zou de HON graag camera’s, sensorverlichting en meer van dat soort mogelijkheden snel toegepast willen zien. Het informatiebulletin: “Als de eigenaren van het vastgoed  (woningen (WSN), winkelcentrum (Van den Tweel),  openbare ruimte (gemeente) bereid zijn hierin te investeren, zal dat voor de hele omgeving dikke winst opleveren.”

Behalve verbeterd toezicht pleit de HON ook voor positieve oplossingen. “We zien graag dat de gemeente de jongeren ook wat biedt. Ze hebben behoefte aan een eigen plek én activiteiten.” Eerder konden de jongelui naar kickboksschool Muay Thai. Ahmed Saïdi van sportschool Muay Thai heeft zijn school in de weekenden tot 03.00 opengesteld voor de jongeren. Dat kostte hem wel geld (verlichting, consumpties e.d.) en het ging ten koste van zijn gezin (door afwezigheid). Hij heeft ooit een eenmalige kleine vergoeding van de gemeente gehad, maar volgens Saïdi vindt de gemeente dit een particulier initiatief waar zij eigenlijk niets mee te maken heeft. De jongeren willen dat Muay Thai vaker open is, maar zonder steun van de gemeente is dat niet mogelijk.”

Wat opvalt in de brief, dat in de aangestipte oplossingen niet voor een integrale aanpak gepleit wordt, zoals bijvoorbeeld structureel contact met de jongeren en hun ouders.

Dossier: Paasbos
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen