Ook in Nijkerk stijgt WOZ waarde

Foto:

De WOZ-waarde in Nijkerk stijgt gemiddeld met 7,2 procent, dat is 1,7 procent minder dan het landelijk gemiddelde (8,9 procent)

Het is de vijfde stijging op rij. Bovendien is het de hoogste waarde ooit, aldus het CBS. In de gemeente Nijkerk is de gemiddelde WOZ-waarde van een woning nu 329.000 euro. De gemeente Bloemendaal heeft met 750.000 euro de hoogste gemiddelde WOZ-waarde, Delfzijl met 134.000 euro de laagste.

In Weesp steeg de gemiddelde woningwaarde met bijna 22 procent het hardst. De gemiddelde WOZ-waarde<link> ging daar naar 351 duizend euro in 2020. Van de vier grootste steden (de G4) steeg In Rotterdam de gemiddelde WOZ-waarde het sterkst, met bijna 16 procent tot 222 duizend euro per woning. In Amsterdam steeg de gemiddelde WOZ-waarde met bijna 11 procent tot 418 duizend euro per woning, de kleinste stijging binnen de G4. In geen enkele gemeente daalde de gemiddelde woningwaarde.

De WOZ-waarde is een vaste waarde van een woning die wordt gebruikt om de hoogte van bepaalde belastingen, zoals het woningforfait of de ozb, te bepalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen