Bezuinigingen bij Connexxion onvermijdelijk

Foto:

Reizigers zullen zeker de gevolgen merken van de bezuinigingen bij het vervoersbedrijf, dat verantwoordelijk is voor een groot deel van het openbaar vervoer, waaronder de Valleilijn.

Volgens een woordvoerder zal in eerste instantie gesneden gaan worden in de frequentie. Zo zullen bussen minder vaak per uur gaan rijden. Ook wordt er gekeken naar buslijnen die nu veel minder reizigers hebben, zoals die naar kantorenparken en middelbare scholen. Omdat er minder gereden wordt, is er ook minder personeel nodig. Dat kan voor een deel mensen vervroegd met pensioen te sturen, maar gedwongen ontslagen lijken onvermijdelijk. Ook de CAO zal aangepast worden.

Moederbedrijf Transdev had op Prinsjesdag gehoopt op extra geld, maar kreeg niets extra. Nu hoopt het bedrijf op steun van de opdrachtgever van de ov-concessies.

FNV verwacht steun van provincie

Vakbond FNV gaat niet zonder meer akkoord met de bezuinigingen op het personeel bij het moederbedrijf van Connexxion. De vakbond nadrukkelijk op steun van de provincie. “De provincie en de overheid zijn spekkoper geweest in het openbaar vervoer. Bedrijven hebben zich kapot moeten vechten voor de laagste prijs en dat heeft natuurlijk gevolgen.”

bron: NH Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen