Meepraten over de toekomst van het Plein

Foto:

Het Plein is toe aan een opknapbeurt.

Daar mag iedereen over meepraten. Dat kon woensdagavond voor het eerst.

Op het Plein had het Platform Binnenstad een paar kramen neergezet. Een schets van het nieuwe plein lag daar natuurlijk om er over te praten.

En er lagen reactieformulieren. Er was best belangstelling op deze eerste avond en niet alleen van mensen, die je altijd al ziet op dit soort momenten.

Boerenmaandagbeeld moet blijven

Veel gehoorde opmerking was de behoefte aan fietsenstallingen. Ook de terugkeer van een openbaar toilet was een vaker gehoorde wens. De meningen verschilden over het idee om het Plein altijd een terras te laten en de markt definitief te verplaatsen naar de Oosterstraat en het Molenplein. Dat gaat sowieso gebeuren in de periode, dat het Plein wordt opgeknapt. De muziektent kent voor- en tegenstanders. Vanuit organisatoren van evenementen kwam de wens om een aantal kokers, waar vlaggenmasten in geplaatst kunnen worden “en een voor een grote  kerstboom”.

Men kon op het formulier ook opschrijven welke elementen op het Plein moeten blijven of moeten komen. Bovenaan staan het boerenmaandagbeeld en bankjes. Veel minder kwamen de pomp en de binnenstadsbank

Mocht u nu denken, tsjonge, daar wil ik ook wel wat over kwijt. Dan kunt u donderdagavond naar het Plein, want dan staan de kramen er weer. Bovendien kunt meepraten via de site van het Platform Binnenstad. Daar vindt u het ontwerp en een reactieformulier waarmee tot 23 oktober een reactie gegeven kan worden.

En daarna

Eind dit jaar gaat het ontwerp naar de gemeente. Na een besluit van het college volgt er nog een officiële inspraakprocedure. Dan pas wordt het ontwerp definitief en zal de gemeente een aannemer selecteren om de werkzaamheden uit te voeren. Die staan voor 2021 gepland.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden