Weinig beslissingen in raad, wel nieuw raadslid

Foto:

De gemeenteraad had het donderdagavond over een aantal belangrijke onderwerpen.

Er moet bezuinigd worden in het Sociaal Domein, de ambtelijke organisatie moet verder ontwikkeld en de begroting 2021-2014 lag op tafel. Daar raak je op één avond niet over uitgepraat. Daarvoor zijn de onderwerpen te groot en te belangrijk. In grote lijnen kun je zeggen, dat de raad vindt, dat het college op de goede weg is. Er was raadsbreed veel waardering voor. Maar er werd niets besloten. De punten moeten nog op de i gezet worden, onduidelijkheden verduidelijkt. In de raadsvergadering van november geeft de raad op deze onderwerpen een klap.

Tijdelijke huisvesting op Spoorkamp 2

40 tot 50 Tiny Houses moeten op Spoorkamp 2 gebouwd worden. Rozema: “de belangstelling ervoor is groot”. Daarom vroeg de raad om scherpe criteria voor een evenwichtige toewijzing van die huizen. Wim van Veelen (PRO21): “Maak haast en overleg goed met alle betrokkenen”. Naast de Tiny Houses komen er ook “hotelwoningen”. Beslissingen daarover worden later genomen.

Bart Verbeek op de plaats van Wim van Veelen

Wim van Veelen (PRO21) is te druk met zijn werk om nog een goed raadslid te kunnen zijn. Daarom stapte hij op. Oud gediende Bart Verbeek neemt zijn plaats in. Hij werd donderdagavond tot de raad toegelaten zijn geloofsbrieven waren in orde.
Eerst nam burgemeester afscheid van Wim van Veelen. Hij kreeg een herdenkingspenning aan zijn raadslidmaatschap.

Daarna nam Bert Verbeek zijn plaats in. Die begon aan zijn vijfde termijn als raadslid.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen