Melkveehouders die aan Vreugdenhil leveren, verenigen zich

Foto: schermafbeelding

Zes melkveehouders, die hun melk leveren aan Vreugdenhil Dairy Foods, hebben samen de leveranciersvereniging Holland Dairy Producers opgericht.

Ze willen daarmee hun positie als toeleverancier versterken. De initiatiefnemers hopen dat veel collega-melkveehouders bij hen aan willen sluiten door ook lid te worden.

Holland Dairy Producers wil een professionele en constructieve gesprekspartner zijn voor de directie van Vreugdenhil Dairy Foods, zegt woordvoerder Dick van Selm. “De kostprijs van melkveebedrijven stijgt, terwijl de opbrengstprijs vastgenageld lijkt. De marges zijn inmiddels negatief geworden, waardoor het rendement van melkveehouders te laag is.”

bron: AgriHolland

Reactie van Vreugdenhil

De onderneming kiest ervoor niet inhoudelijk op het onderwerp in te gaan: “Vreugdenhil hecht veel waarde aan een goede relatie met haar melkveehouders. We bespreken belangrijke thema’s in de diverse klankbordgroepen waarin de melkveehouders vertegenwoordigd zijn. Ook met de groep melkveehouders, die deze nieuwe leveranciersvereniging heeft opgericht, zijn we al langere tijd in gesprek. En we staan er zeker voor open om over de door hen aangekaarte thema’s verder door te praten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen