Update Nijkerk: overleden vrouw geïdentificeerd en verdachte (m) heengezonden

Foto:

Uitvoerig onderzoek toont aan dat het overleden slachtoffer, dat op dinsdag 3 november in een woning aan het Brucknerlaantje werd aangetroffen, inderdaad de 85- jarige bewoonster is.

Momenteel is het onderzoek naar haar overlijden nog in volle gang.

De vrouw (46) die vastzit op verdenking van moord en poging tot doodslag, kende haar slachtoffers. Het gaat om een moeder (aan het Brücknerlaantje) en dochter (aan de Commissaris van Heemstrastraat). Bij de dochter staat zeer regelmatig politie en hulpverlening aan de deur, zo vertellen buurtbewoners aan Omroep Gelderland.
Voor het huis van de 85-jarige vrouw staat sinds vandaag opnieuw een vrachtwagen van de politie. Rechercheurs zijn druk met het onderzoek. Afgelopen vrijdag zijn ze vertrokken, op zaterdag hebben ze met drones beide locaties bekeken vanuit de lucht en vandaag is een deel van het Bruckerlaantje opnieuw afgezet.
Buurtbewoners en andere betrokkenen hebben kaarsjes aangestoken en bloemen neergelegd voor het huis van de hoogbejaarde vrouw. Ze woonde al veertig jaar in de hechte wijk. In een kringetje rond een boom voor haar woning aan het Brucknerlaantje staan verschillende lichtjes te branden.

Tijdlijn

In de afgelopen week zijn er veel ontwikkelingen geweest in de zaak. De gang van zaken op rij.

  • Dinsdag wordt de hoogbejaarde dame dood aangetroffen in haar huis. Haar zoon zegt tegen een journalist van een lokale website dat zijn moeder is beroofd.
  • Donderdag wordt een 46-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden. De politie is dan al een aantal dagen druk bezig met het onderzoek naar sporen in en om de woning.
  • Vrijdag besluit de onderzoeksrechter dat de vrouw wordt vrijgelaten.
  • Zaterdagochtend is er politie bij het huis van de dochter van de bejaarde vrouw. De 46-jarige Amsterdamse is daar in de woning en wordt aangehouden. De dochter wordt gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een 47-jarige man uit Amsterdam wordt aangehouden voor dit incident. Het duo wordt allebei verdacht van poging tot moord, dan wel poging doodslag. Wat de relatie van de man is tot de slachtoffers en de andere verdachte is op dit moment niet duidelijk.
  • Zondagmiddag wordt de 47-jarige man weer heengezonden. Uit onderzoek van de politie blijkt dat hij niet betrokken is geweest bij het tweede incident. Hij is geen verdachte meer in de zaak.
  • Maandag heeft de buurt bloemen en kaarsjes bij het huis van de bejaarde dame neergezet. De politie is opnieuw gaan onderzoeken in de woning.
  • De verdachte wordt op dinsdag 10 november voorgeleid aan de rechter- commissaris.

bron: Ellen Kamphorst van

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen