Cafe Xero blijft wel overeind

Foto:

Op de horecavawebsite komt Gerwin van de Pol ruimschoots aan het woord.

Hij typeert Cafe Xero zo: “We zijn een echt feestcafé met een dj in de zaak. Mensen komen bij ons een avondje stappen met vrienden en dan wordt er voornamelijk pils en shotjes gedronken.”

Corona

‘’Corona valt rauw op je dak. Het rookverbod was al lastig maar daar zijn we overheen gekomen. Nu volledig gesloten door corona, dat is heel lastig.’’

Een jaar geleden zei ik nog: we hebben handel die nooit kapot kan gaan. Winkels sluiten steeds meer omdat mensen alles online bestellen, maar de horeca zal altijd blijven bestaan. Nu zitten wij juist in de sector waar de klappen vallen. We zijn een echt feestcafé en we moeten het van de feesten en grote groepen hebben. Door corona kunnen we onszelf niet meer zijn: de gasten moeten zitten aan een tafel, waardoor je meer een bruine kroeg bent geworden. Ondanks dat het café nu een andere invulling heeft, maken we er ook nu weer het beste van!

Geen BOA
Ik vind niet dat het mijn taak is om als BOA op te moeten treden. Na het derde/vierde biertje moet ik mensen al waarschuwen dat ze moeten blijven zitten en niet moeten gaan dansen. De gezelligheid in de zaak is vooralsnog ook wat minder dan het hiervoor was, maar dat komt met name omdat we nu geen echt feestcafé kunnen zijn.

Laatste maatregelen?
Waar onze piek rond 22:00 uur lag, moeten we vanaf eind september om 21:00 uur onze deuren sluiten en moet om 22 uur de zaak leeg zijn. Café Xero is een puur drankverstrekkend bedrijf en we moeten het hebben van de mensen die in de avond een borrel komen drinken. In combinatie met een verlaging van het maximum aantal gasten naar 30 verliezen we hierdoor 90% van onze omzet en dat hakt er wel flink in! We blijven wel gewoon open en gaan mee met alle nieuwe maatregelen, zoals het dragen van mondkapjes. Gelukkig is het pand van onszelf en kunnen we het daardoor lang uitzingen. We hebben nu ingecalculeerd dat we het tot en met de zomer van 2021 kunnen volhouden. Maar ik heb wel grote angst dat er veel bedrijven zullen gaan omvallen.

bron: horecava

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen