1000 euro voor “Kinderen van de Voedselbank”

Foto:

De Nijkerkse serviceclub Inner Wheel schenkt 1000 euro aan de Kinderen van de Voedselbank Nijkerk.

Het geld wordt gebruikt voor sinterklaascadeautjes voor vijftig kinderen in vaak moeilijke thuissituaties.

Namens Inner Wheel overhandigde Karin de Boer een cheque ter waarde van 1000 euro woensdag 18 november aan Gezien Schoo. Zij zorgt er met andere hulpsinterklazen voor dat vijftig kinderen van vier tot en met twaalf jaar, van wie de ouders deelnemen aan de Voedselbank Nijkerk, ook dit jaar niet door de Sint worden vergeten. ZE zei dankbaar te zijn dat Inner Wheel op deze manier Nijkerkse kinderen sinterklaasplezier kan bezorgen. “Ze moeten dit jaar toch al zoveel missen.” Gezien Schoo: “Door corona is er dit jaar geen sinterklaasmiddag. We maken tassen met iets lekkers erin waarmee ze het thuis gezellig kunnen maken, en een cadeaubon. Dit geven we aan de ouders van de kinderen mee. Met de bonnen kunnen de kinderen zelf allerlei leuke cadeautjes kopen.”

De overhandiging van de cheque vond plaats bij de nieuwe locatie van de Voedselbank Nijkerk aan de Nachtegaalsteeg.

“Kinderen van de Voedselbank” zet zich in om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland te verzachten. Ongeacht de reden waarom men bij de Voedselbank terechtkomt, de kinderen zijn veelal ongevraagd de dupe. Vanzelfsprekende dingen zoals het vieren van een verjaardag, goede voeding en kleding zijn vaak een probleem. Hierdoor kan een kind zich buitengesloten voelen, met alle denkbare gevolgen van dien, ook in de latere ontwikkeling van een kind. Inner Wheel doneerde in april dit jaar ook al een bedrag van 1750 euro om deze kinderen een verjaardagstas te kunnen geven, met daarin naast een cadeau alle ingrediënten voor een feestelijke verjaardag.

Inner Wheel Nijkerk is een serviceclub met ongeveer veertig leden en bestaat dit jaar 65 jaar. De club maakt deel uit van International Inner Wheel, een internationale organisatie die zich inzet om mede het pad te effenen voor meer vriendschap, begrip en zorg in de samenleving.

Fotobijschrift: Karin de Boer (rechts) overhandigt de cheque ter waarde van 1000 euro aan Gezien Schoo (links). In het midden: Ineke Brons van de Voedselbank.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen