Sjors is niet meer weg te denken in Nijkerk

Foto:

Nijkerk blijft samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Nijkerk. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2017 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Nijkerk.

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Nijkerk sinds 2017 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Nijkerk in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders, vertelt Rens Ruitenberg, buurtsportcoach/verenigingsondersteuner bij de gemeente Nijkerk. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

Tekenwedstrijd Sjorsboekje

Net als ieder jaar is de voorkant van het Sjorsboekje een tekening van een kind uit de gemeente Nijkerk. Voor dit jaar is er nog een voorkant, dus… Zit jij op de basisschool en hou je van tekenen. Dan hebben we jouw hulp nodig! Wil jij helpen en een tekening voor ons te maken? Wie weet komt jouw tekening dan wel op de voorkant van ons nieuwe boekje! Wat moet je doen? Maak een mooie tekening, waar zowel sport als cultuur activiteiten op te zien zijn. Lever de tekening per mail in voor 1 januari in bij [email protected] De winnaar wordt voor de kick-off van Sjors Sportief/Creatief (17 februari 2021) bekend gemaakt. Succes!

De Sjors-formule

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Nijkerk digitaal ontvangen. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Ruitenberg. “ Op de website www.sportplezierbeginthier.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden