Nijkerk geeft gul

Foto:

In 2020 konden klanten van Boni Wheemplein en Jumbo Veltink hun statiegeldbonnen doneren aan Nationaal Fonds Kinderhulp.

Dit heeft een bedrag van € 250,- opgeleverd. Een deel van deze opbrengst komt ten goede aan lokale initiatieven in deze gemeente.

Freek Moes één van de coördinatoren in Nijkerk: ‘’In ons land groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat zijn er 315.000 in totaal. En al snel zo’n 3 per klas… Een onbevangen jeugd of een sociaal vangnet kennen zij niet, volwassen zorgen wel. Niemand die een fiets voor ze koopt als deze kapot gaat of helpt met schilderen van hun kamer als ze het huis uitgaan. Ze slaan verjaardagen en feestdagen over en lopen in de winter nog in dunne zomerkleren. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!’’

De statiegeldbonnen actie gemist? Je kunt Kinderhulp alsnog steunen het is in het kader van de uitzending Scrooge live mogelijk te doneren via de website: www.kinderhulp.nl/scrooge-live.
Heb je de live-uitzending gemist? De uitzending wordt ook op tv herhaald op donderdag 24 december om 14.20 uur op NPO1.

Jumbo Veltink, Boni Wheemplein en klanten die hun statiegeldbonnen doneerde: namens alle kinderen, hartelijk dank! En wilt u zich volgend jaar maart inzetten als collectant of coördinator meldt u gerust aan want vele handen maken licht werk! stuur gerust een bericht naar of neem contact op met Freek Moes via (06) 20 44 13 68 of via email [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen