Er komen meer buurtkastjes naar Nijkerk

Eerder berichtten we over het buurtkastje bij Astrid Broekhuizen.

Er komen nog een aantal kastjes in Nijkerk en Hoevelaken te staan. Dat is mogelijk, omdat de stichting Sogoed met behulp van het Postcodeloterij Buurtfonds 20 buurtkastjes kon aanschaffen. Die kastjes zijn verdeeld over een aantal steden en behalve Purmerend krijgt ook Nijkerk er zes. In Hoevelaken komt er één.

Die komen bovenop het kastje van Astrid Broekhuizen en van Hanneke Bos. Zij heeft er ook al een. De andere zes eigenaren zijn via een email geïnformeerd. In de komende periode wordt er in de houtwerkplaats hard gewerkt om de Buurtkastjes te maken. Ze zullen eind maart klaar zijn.

Little Free Pantry

Overigens is het niet een typische Nederlands initiatief. Jessica McClard begon er mee in mei 2016. Zij plaatste toen in Fayetteville (stad in North Carolina) een buurtkastje – dat toen die naam natuurlijk nog niet had – met daarin voedsel en verzorgingsspullen. Die kon iedereen meenemen vanuit de gedachte: “Give What You Can. Take What You Need”

Luister hier naar Astrid op 3FM.