WW-uitkeringen in Amersfoort blijven stabiel

Foto:

Het aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Amersfoort is in december weer licht toegenomen ten opzichte van de vorige maand.

In de regio Amersfoort telde UWV in december 4.979 WW-uitkeringen. Dit is een stijging van 2,7% ten opzichte van november. Landelijk steeg het aantal WW-uitkeringen ook licht.

Aantal WW-uitkeringen blijft schommelen

Na een lichte stijging in oktober en een even zo grote daling in november is er in december weer sprake van een lichte stijging van het aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Amersfoort. Eind december 2020 verstrekte UWV in de regio in totaal 4.979 WW-uitkeringen. Dat waren 67 uitkeringen meer dan een maand eerder. Net zoals in de voorgaande maanden blijft het aantal WW-uitkeringen in de regio op hetzelfde punt hangen. Landelijk steeg het aantal verstrekte WW-uitkeringen ook licht. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in de regio Amersfoort met 954, ofwel 23,7%. In geheel Nederland was de toename van het aantal uitkeringen het afgelopen jaar 27,8%.

De grootste toename van het aantal WW-uitkeringen was deze maand met een stijging van 8,6% in de sector groothandel (+42) zichtbaar. De toename van het aantal WW-uitkeringen in de landbouw, groenvoorziening en visserij was procentueel weliswaar hoger (+11,8%), maar niet in absolute aantallen. Ook in de horeca en catering steeg het aantal WW-uitkeringen met 8,4% (+29). De stijging van het aantal WW-uitkeringen in de zorgsector (+16) zorgde voor een toename met 2,6%. Relatief lichte dalingen van het aantal WW-uitkeringen zijn zichtbaar in de sectoren onderwijs (-3,6%), metaalindustrie, installatie en voertuigen (-3,4%) en bank- en verzekeringswezen (-3,2%). Vanwege de relatief kleine omvang van met name de laatste twee sectoren in de regio Amersfoort, ging het om kleine absolute aantallen. Het WW-percentage, dat wil zeggen het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, bleef wederom gelijk op 2,7%. Hiermee lag dit percentage ook in december onder het landelijk gemiddelde van 3,1%.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen