Oproep aan benadeelde ouders toeslagenaffaire

Foto:

De gemeente Nijkerk helpt ouders die in de problemen zijn gekomen door de (kinderopvang)toeslagenaffaire.

Deze hulp is aanvullend aan de financiële compensatie door de Belastingdienst. Gedupeerden kunnen zich met hun hulpvraag melden bij de gemeente voor ondersteuning.

De Belastingdienst heeft tot op heden, vanwege de privacywet AVG, geen gegevens van ouders doorgeven aan de gemeente. Om welke ouders het gaat is daarom bij de gemeente nog niet bekend. Op dit moment wordt gekeken naar de manier waarop de Belastingdienst de gegevens wél kan delen met de gemeenten. Om mensen zo snel mogelijk te helpen roept de gemeente daarom gedupeerde ouders, die aanvullende hulp nodig hebben en in de gemeente Nijkerk wonen, op om zich te melden.

De Belastingdienst compenseert ouders die zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Maar soms is die compensatie niet genoeg. Als mensen die getroffen zijn in het kader van de toeslagenaffaire ook schulden hebben bij de gemeente Nijkerk, dan worden die schulden conform de toezegging van het kabinet kwijtgescholden. Daarvoor is het wel belangrijk dat gedupeerden zich melden bij de gemeente.

Er kunnen ook problemen op andere vlakken zijn ontstaan door de toeslagenaffaire, bijvoorbeeld op het gebied van inkomen en schulden, werk, huisvesting, zorg en het opvoeden van de kinderen. De Rijksoverheid, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Belastingdienst hebben afgesproken dat ook gemeenten deze ouders hierbij gaan helpen.

Heeft u hulp nodig dan kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14033 en vragen naar de contactpersoon die gaat over de toeslagenaffaire kinderopvang. Samen met de ouders, en indien nodig een collega op een specifiek aandachtspunt vanuit de gemeente, wordt dan gezocht naar een passende oplossing.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen