Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling

Koolmees wordt in Nijkerk veel gezien
Koolmees wordt in Nijkerk veel gezien
Foto:

De Nationale Tuinvogeltelling komt er weer aan.

Op vrijdag 29, zaterdag 28 en zondag 29 januari 2021 kan iedereen één keer een half uur de vogels in de tuin of op het balkon tellen.

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland en is het grootste citizen science project van het land. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen de vogels beter geholpen en beschermt worden. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels.

Tel gemakkelijk de vogels in uw tuin of balkon

Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 één keer een half uur de vogels in je tuin of op je balkon. Vliegen de vogels alleen maar over de tuin? Die tellen niet mee. Alle informatie en tips voor het tellen vindt je op de website van de Nationale Vogeltelling. Hier kun je tot 1 februari je telling invullen.

Postcode Vogelcheck

Ben je benieuwd welke vogels bij jouw in de buurt leven? Met de Postcode Vogelcheck van Vogelbescherming Nederland kun je ontdekken welke vogels in je buurt leven en hoe je deze vogels kunt helpen.

Bron: Vogelbescherming Nederland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen