Beweging 3.0 verpleegt en verzorgt coronapatiënten uit de regio

Foto:

Zorgorganisatie Beweging 3.0 heeft de speciale afdeling voor de verpleging en verzorging van coronapatiënten uit de regio uitgebreid naar 26 bedden.

Deze corona-afdeling in woonzorgcentrum De Pol is bedoeld voor coronapatiënten, die vanuit het ziekenhuis nog niet naar huis kunnen of niet meer thuis verzorgd kunnen worden. Dit gebeurt op verzoek van Regionaal overleg Acute Zorg Midden Nederland (ROAZ).

Sinds het begin van de tweede coronagolf zijn er al 100 patiënten verzorgd en verpleegd.

De corona-afdeling in De Pol is een van de plekken in de regio waar ziekenhuizen en huisartsen coronapatiënten naar kunnen doorverwijzen. Beweging 3.0 levert zo een bijdrage aan de oplossing voor het landelijke probleem van opvang van coronapatiënten. In De Pol is een deel van de Geriatrische Revalidatie Afdeling voor deze coronazorg vrijgemaakt. De coronapatiënten worden daar zo lang als nodig in strikte isolatie verpleegd. Op deze manier levert beweging 3.0 een bijdrage aan de Covid-zorg in de regio en werken zij samen met ziekenhuizen en andere partijen in de zorgketen.

Teammanager Hilly Smit: “Ik ben trots op de medewerkers van deze corona-afdeling. Zij zetten alles op alles om deze patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en te verplegen. Tegelijk ben ik trots op alle andere collega’s van Beweging 3.0 en Welzin. In alle locaties, wijkteams en bij de ondersteunende diensten wordt al maanden hard gewerkt om in deze heftige tijd goede zorg te blijven leveren.”

Op de foto medewerkers van de speciale corona-afdeling die zich inzetten voor de corona-patiënten uit de regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen