Leergeld Nijkerk deelt mondkapjes uit

Foto:

Stichting Leergeld Nijkerk constateert uit gesprekken met cliënten dat er gezinnen zijn die mondkapjes niet kunnen betalen.

Leergeld Nijkerk vindt het belangrijk dat mondkapjes voor iedereen beschikbaar zijn, ook voor mensen die moeilijk kunnen rondkomen. Via het Armoedefonds was het mogelijk om gratis niet-medische wegwerpmondkapjes te ontvangen. Het bestuur van de Nijkerkse leergeldstichting heeft dankbaar van deze kans van het Armoedefonds gebruik gemaakt en kan setjes mondkapjes sturen als een gezin dit nodig heeft. De mondkapjes zijn bedoeld voor gezinnen die leven op of rond bijstandsniveau in de gemeente Nijkerk. De komende weken worden de mondkapjes uitgedeeld aan mensen die het financieel lastig hebben. Geïnteresseerden die wonen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken kunnen een e-mail sturen naar [email protected] om een setje te ontvangen.

Nood aan beschermingsmiddelen

Stichting Armoedefonds heeft van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport een donatie ontvangen van vijf miljoen wegwerpmondkapjes. Het ministerie heeft dit initiatief genomen vanwege de zichtbare nood aan beschermingsmiddelen bij mensen in armoede. Het Armoedefonds is blij met de donatie van het Ministerie van VWS. “Het kunnen aanschaffen van mondkapjes is voor minima zeker niet vanzelfsprekend, terwijl je ze wel nodig hebt voor een bezoek aan een supermarkt of ziekenhuis. Wij vinden het belangrijk dat mondkapjes voor iedereen beschikbaar zijn, dus ook voor mensen die moeilijk kunnen rondkomen. Deze bijdrage van het ministerie helpt daarbij“, aldus Irene Verspeek, woordvoerder van het Armoedefonds. Leergeld Nijkerk is blij dat het verzoek om mondkapjes gehonoreerd is door het Armoedefonds. Marcelle Warringa namens de stichting: “Wij spreken regelmatig mensen die moeite hebben om een openbare gelegenheid te bezoeken omdat een mondkapje niet voor handen is. En dat omdat ze het gewoon niet kunnen betalen. Deze mensen komen in aanmerking voor de gratis mondkapjes en kunnen zich bij ons melden via het contactformulier op leergeldnijkerk.nl of via email [email protected].”

Leergeld Nijkerk

Stichting Leergeld Nijkerk wil dat alle kinderen van 4 tot 18 jaar kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ook die kinderen waarvan de ouders het financieel niet zo breed hebben. De stichting bestaat uit een enthousiaste club vrijwilligers. Door mee te doen met leeftijdsgenoten ontwikkelen kinderen hun sociale vaardigheden en kennis optimaal en participeren ze later als volwassenen volwaardig in onze samenleving. Door kinderen niet buiten te sluiten wil Leergeld ook voorkomen dat de maatschappij er later duur “leergeld” voor betaalt. Leergeld Nijkerk helpt door bijvoorbeeld het betalen van een factuur van een schoolreisje of -excursie, het leveren van een tweedehands fiets of laptop of de nodige schoolspullen. Meer informatie via leergeldnijkerk.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen